Mergi direct la conținut »
Jihadiștii ISIS, evacuați din ultima enclavă din sudul Damascului
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Jihadiștii ISIS, evacuați din ultima enclavă din sudul Damascului

Jihadiștii ISIS, evacuați din ultima enclavă din sudul Damascului

Jihadiști ai grupării ISIS, înconjurați în ultima enclavă din sudul Damascului de forțele guvernamentale ale Siriei, au început să fie evacuați duminică spre zona deșertică din Siria în urma unui acord de retragere.

Anunțul retragerii a fost făcut de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, deși presa de stat a dezmințit o astfel de înțelegere și a relatat că trupele guvernamentale luptă în continuare pentru eliminarea totală a jihadiștilor.

”Şase autobuze au intrat în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona de sub controlul ISIS pentru a transporta combatanţi ai grupării şi familiile lor, înainte de a se îndrepta în zori spre badia siriană (deşert)”, unde ISIS mai deține câteva teritorii, a spus Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

”Autobuzele sunt acum în dreptul oraşului Palmyra (centru)” și se îndreaptă spre centrul Siriei, a mai spus el, transmite Agerpres.

Aceste prime evacuri au loc în urma intrării în vigoare, sâmbătă, a unei încetări a focului între forțele guvernamentale siriene și ISIS.

Acordul se referă mai ales la jihadiștii prezenți în tabăra palestiniană de la Yarmouk, devenită cartier al Damascului și la districtul Tadamoun.

Presa siriană dezminte evacuarea unui alt cartier, Hajar al-Aswad, dar nu a făcut referire expresă la situația din Yarmouk și Tadamoun.

”În această dimineaţă, alte autobuze au intrat în tabăra Yarmouk, 26 sunt acum staţionate în interior. Majoritatea persoanelor de la bordul autobuzelor sunt, deocamdată, civili”, a declarat Rahmane.

Operațiunea intervine la mai puțin de 24 de ore după intrarea în vigoare a unei încetări a focului în regiunea controlată de Statul Islamic.


CITEȘTE ȘI: Psihologul Libertatea, despre nunta regală. “Este o căsătorie din dragoste sau bazată pe atracție. Nu e dictată de alte interese”


 

Close
Închide
  Close