MENIU CAUTĂ

Judecătorul din dosarul Colectiv a fost eliberat vineri din funcție. Președintele Iohannis i-a aprobat pensionarea

Distribuie

Judecătorul din dosarul "Colectiv" a fost eliberat vineri din funcție de către președintele Klaus Iohannis. În aceste condiții, potrivit noilor prevederi legislative, judecata în dosarului tragediei de la "Colectiv" ar putea să fie reluată de la zero. Judecătorul Valeriu Mihail Terceanu a cerut pensionarea începând cu data de 3 septembrie iar Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat-o. A fost nevoie numai de semnătura președintelui României pe decretul de eliberare din funcție.

Judecătorul din dosarul „Colectiv” a fost eliberat vineri din funcție prin decretul semnat de președintele României, Klaus Iohannis. Începând cu data de 3 septembrie, judecătorul Valeriu Mihail Terceanu se va pensiona.

Plenul CSM a aprobat, la finele lunii iulie, cu unanimitate, cererea de pensionare depusă de Valeriu Mihail Terceanu, judecătorul din dosarul „Colectiv”.

Mihail Valeriu Terceanu este fostul soţ al judecătoarei Geanina Terceanu, condamnată la începutul acestui an, pentru luare de mită. Geanina Terceanu a fost condamnată la şapte ani cu executare de instanţa supremă în dosarul Transferurilor.

Următorul termen în dosarul „Colectiv”, care se judecă la Tribunalul Bucureşti, a fost fixat pentru data de 10 septembrie. În acest caz, procesul ar putea fi reluat de la zero, potrivit normelor în vigoare.


Legea pensiilor, marea provocare a noii sesiuni parlamentare. Opoziția vrea dărâmarea Guvernului, Puterea vrea Comisie pentru aflarea adevărului


 

Comentarii