De Adrian Cochino,

-Te-ai gândit să vii în România? Ai văzut că mulți români s-au întors în țară deja.
-Nu ascund că în primele zile întrebarea s-a născut automat, dar la fel de automat a venit și răspunsul. Plecatul ar fi fost un nonsens, încrederea în sistemul sanitar de aici e maximă și sunt evidente eforturile imense care se fac pentru a se putea ține problema sub control.

Totodată, ar fi fost și o dovadă de iresponsabilitate, de egoism și de nesimțire și oricum pericolul nu ar fi fost cu mult mai mic, ba poate riscul ar fi fost chiar mai mare. Or să iei virusul în drum, ori să fii deja contagiat şi în România să ajungi să îi infectezi pe toți apropiații sau, în cel mai bun caz, în carantină.

Ori respectăm regulile și ne salvăm împreună, ori deloc, nu se poate fenta un virus, te ajunge din urmă, am aflat asta de la Camus încoace.

Mihaela Găneț:

Autoritățile și-au bazat comunicarea pe rațiune, dar și pe filonul emoțional

A fost nevoie de o comunicare concertată guvern-autorități locale-autorități și personal sanitar-mass media-vedete, ca să înțeleagă că singura soluție este să rămână închiși în casă, dar și ca se evite atât alarmismul, cât și minimalizarea crizei.

Comunicarea a urmate două filoane:

  1. Unul al rațiunii, s-a explicat mult.
  2. Altul emoțional, pentru a activa un nivel sănătos de teamă, care să facă oamenii să nu iasă.
  3. Rezultatul a fost că treptat a început să se recepţioneze mesajul, s-a comunicat că nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu alimente și medicamente și încrederea a funcționat, fapt destul de rar pentru italieni, neîncrezători în autorităţi prin natura lor.

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur