Cererea firmei care are sediul în Voluntari, județul Ilfov și care oferă servicii de securitate și management al riscului, a obținut cel mai mare punctaj, de 150,86 de puncte și este programată pentru analiză începând cu 10 septembrie.
Problema în acest caz este suspiciunea legată de criteriile prin care o firmă mică, cu sediul într-o casă, cu un singur angajat și o cifră de afaceri relativ mică, 270.000 de lei, adică aproximativ 50.000 de euro, a ajuns prima pe lista Ministerului Finanțelor pentru ajutoare de stat. Acest lucru ridică întrebări despre corectitudinea și transparența procesului de selecție în alocarea fondurilor publice.
Firma, deținută și administrată de Valentin Voica, fost comandant de pluton în cadrul Ministerului Apărării, oferă soluții de securitate și management al riscului pentru companii și instituții. Printre clienți se numără Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului și Direcția Generală Impozite și Taxe Locale Sector 3.
Singurul angajat al firmei este chiar acţionarul şi administratorul acesteia, Valentin Voica, iar firma sa a cerut ajutorul de stat pentru a susține o investiție în valoare de 396 de milioane de lei. Ajutorul ar acoperi peste jumătate din această investiție.
Companiile mici și mijlocii pot aplica pentru ajutor de stat atunci când au proiecte de dezvoltare care implică cheltuieli eligibile, precum achiziția de echipamente, infrastructură sau alte investiții legate de creșterea afacerii.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
K476 • 12.09.2024, 19:01
Un pleonasm economic.. o persoana retrasa din activitate, pensionar, care are activitate?!? Deci ii platim pensie speciala, sau civila si militara? Cate pensii ii platim de fapt? Si cum s-a calificat, nubtrebuia sa creeze 2 locuri de munca pt tineri? Ajunge unul pt un pensionar?
HOPAHPO • 12.09.2024, 13:56
Trebuie sa vedem acea persoana (Voica ) ca avand o capacitate iesita din comun, asemanatoare cu Einstein,daca el singur poate sa faca menegementul riscului si seguritatii la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului și Direcția Generală Impozite și Taxe Locale Sector 3. Eu credeam ca institutul are un menegement foarte bine pus la punc , fiind o institutie unde lucreaza sute de specilaisti . La fel si Directie generala de impozite , unde riscul este la un nivel inalt si nu cred ca o singura persoana poate sa acopere intreg procesul de menegement. Chiar nimeni nu suspecteaza ca este imposibil ca un singur angajat sa faca menegementul la doua institutii de mare interes economic ? Cine este in spatele acestiu individ si cum a fost ales pentru ajutor din partea ministerului de finante ? In fiecare zi citim cazuri de persoane care sunt promovate fara un riguros control , persoane care fac parte din clanuri politice si acumuleaza functii si contracte cu statul
diss1958 • 12.09.2024, 05:09
Nea Pandele și tovarășa Firea să trăiască! Ce mai contează că firma asta practic nu există? La căți bani cheltuiește aiurea acest guvern de incompetenți , deficit bugetar de aproape 8%, ne mai cramponăm de căteva sute de milioane de lei.Pe ei, pe banii lor. Cum adică pe cine? Pe fraierii care își plătesc taxele și impozitele în cea mai săracă și coruptă țară din UE.