MENIU CAUTĂ

FOTO | Karl Lagerfeld a murit. Designerul casei Chanel s-a stins la 85 de ani

Distribuie

Karl Lagerfeld a murit, marți, pe 19 februarie, la vârsta de 85 de ani, într-un spital din Neuilly-sur-Seine, în Paris. Designerul care a fost director creativ pentru casa de modă Chanel fusese internat de urgență luni noaptea, potrivit BBC. 

Zvonurile că Lagerfeld nu se simte bine au apărut în luna ianuarie a acestui an, după ce el a lipsit de la propriul show Chanel organizat în timpul Săptămânii modei de la Paris care are loc între 15 și 24 ianuarie.

În locul lui, la finalul defilării a apărut directorul de studio Virginie Viard. Reprezentanţii casei Chanel au declarat atunci pentru The Associated Press că Lagerfeld a rugat-o pe Viard să îl reprezinte pentru că „se simţea obosit”, dar nu au oferit alte detalii.

Karl Lagerfeld a fost unul dintre cei mai importanţi creatori de modă ai sfârşitului de secol al XX-lea. El s-a născut Karl Otto Lagerfeldt, pe 10 septembrie 1933, la Hamburg. Germanul și-a schimbat numele de familie original Lagerfeldt în Lagerfeld deoarece credea că sună „mai comercial”.

Lagerfeld a emigrat la Paris când era adolescent și a devenit asistentul designerului Pierre Balmain, înainte de a lucra la Fendi și Chloe. A ajuns la conducerea departamentului de creaţie al casei Chanel încă din anul 1983, a fost director de creaţie al casei Fendi din 1965 şi a colaborat ocazional cu brandurile de modă Chloe (1963 – 1978, 1992 – 1997), Jean Patou (1958 – 1963), H&M (2004), Hogan (2011) şi Macy’s (2011).

FOTO EPA și HEPTA


VIDEO/ Dorian Popa se mută în casă nouă la primăvară: „Mai avem de pus la punct planurile cu piscina”


 

Citește mai multe despre Karl Lagerfeld și Chanel pe Libertatea.

Comentarii