Bustul domnitorului Micii Uniri, fost pârcălab de Galaţi, este făcut în întregime din zăpadă şi este creaţia gălăţeanului Petru Darie, 75 de ani, acum pensionar, dar care a lucrat în proiectare şi are experienţă și în mânuirea lemnului.

Gălăţeanul a ridicat şi săptămâma trecută, tot din zăpadă, bustul lui Mihai Eminescu şi Cuminţenia Pământului. Din păcate, capul statuii lui Eminescu a fost o dată vandalizat, iar apoi a dispărut cu totul, aşa că acum Petru Darie speră ca aceeaşi soartă să nu fie împărtăşită şi de bustul lui Al. I. Cuza.

”Am lucrat la bustul lui Al.I.Cuza cam trei ore. Nu mi-a ieşit din prima, ca la Eminescu, s-a înmuiat zăpada între timp, dar a doua oară am reuşit. Am luat modelul de pe internet. Am făcut acest bust deoarece aş vrea să le reamintesc, mai ales gălăţenilor, despre Cuza, despre ce a făcut el, Unirea cea mică, dar cea mai importantă, dar şi faptul că a fost şi pârcălab de Galaţi, funcţie din care s-a retras demn deşi se mai furau se pare şi pe atunci voturi. A fost un om demn şi un simbol al Unirii pe care mai ales acum trebuie să ni-l amintim cu toţii. Eu perseverez şi sper să nu fie şi bustul lui Cuza vandalizat cum am păţit cu acela al lui Eminescu”, a spus Petru Darie.

cuza din  zapada in mijloc ce a ramas din eminescu si apoi cumintenia pamantului  (84)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

La cei 75 de ani Petru Darie este cunoscut în zonă deoarece de câte ori are zăpadă din plin realizează busturi. Este, deja, el de-al 30-lea an în care face sculpturi din nea, prima oară făcând statui de gheaţă pentru fiica lui, acum mare şi la casa ei.

Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”
Recomandări
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Vecinii i-au fost mereu alături, îl ajută la finisaje, şi fac poze creaţiilor pentru a populariza munca sa.

::placeholdeR–>

Şi alţi locatari din zonă sunt bucuroși să vadă creaţiile din zăpadă, unii spunând că nu ar fi stricat să joace şi o horă a unirii în faţa statuilor.

Google News Urmărește-ne pe Google News