Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > La doar 10 ani, o elevă de clasa a patra a prezentat prima ei expoziție de tablouri. „Nu obosesc niciodată, pentru că pictura este parte din mine”

La doar 10 ani, o elevă de clasa a patra a prezentat prima ei expoziție de tablouri. „Nu obosesc niciodată, pentru că pictura este parte din mine”

Ioana Holca este din Suceava și a început să picteze de la 5 ani. Paula Șalar, profesoara fetei, a spus că începuturile au fost făcute împreună, cu pași mici, iar acum Ioana abordează toate tehnicile, inclusiv cuțit de paletă, dar și că știe să facă desen animat, bandă de desen animat, dar și caricatură. De altfel, Ioana a obținut premiul de excelență la un concurs internațional de caricatură.

De Tiberiu Bujdei,

Astăzi, Ioana, elevă în clasa a IV-a la o școală din municipiul Suceava, a prezentat prima expoziție personală de pictură, deschisă la Galeria Bibliotecii Bucovina.

Micuța artistă a spus că o inspiră temele copilăriei și că înainte de a se apuca de un tablou, se gândește la o imagine, începe lucrarea cu o anumită culoare, apoi adaugă și alte culori, după cum simte.

“Nu obosesc niciodată, pentru că pictura este parte din mine”, a mai spus Ioana.

“Ioana Holca se înalţă cu libertatea îndrăzneaţă a copilăriei sale, către lumi fantastice, populate cu personaje şi elemente inedite, cărora le dă viaţă şi expresivitate artistică de netăgăduit”, a explicat profesoara ei, Paula Șalar.

Aceasta crede că fetița va fi vârf al generației ei, pentru că merge de la tema clasică până la îndrăzneala de a atinge modernul în compoziții de mare complexitate, cu teme fantastice și dă multă culoare și multă bucurie vieții.

“Când se relaxează, ia foile și le umple de personaje”, spune Paula Șelar.

Citește și:

VIDEO / Preţuri supraevaluate de peste zece ori pentru testarea instalațiilor electrice ale Direcției Protecția Copilului Sector 6

 

Close
Închide
  Close