MENIU CAUTĂ
12 Mar. 2016 16:58

LANŢ UMAN pentru Autostrada Craiova – Piteşti! FOTO

Distribuie

Aproximativ 500 de oameni au participat sâmbătă la construcţia simbolică a Autostrăzii Olteniei, Craiova – Piteşti. Aceştia au format un lanţ uman, începând din zona Serpico Craiova spre Pieleşti.

Câteva sute de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la construirea simbolică, dintr-un lanț uman, a unui tronson din autostrada Craiova-Pitești.

Participanții spun că vor să tragă astfel un semnal de alarmă cu privire la faptul că municipiul Craiova are nevoie de infrastructură, pentru a fi atrași investitori în această zonă. Cei prezenți au mai afirmat că acțiuni similare cu cea de astăzi vor avea loc în fiecare lună.

12834814_10205710217339580_496512963_n

Este un deziderat pe care noi, oltenii, îl avem. Este un obiectiv a cărui importanţă toţi cetăţenii o conştientizează, din păcate, mai puţin guvernanţii. Din 2007, de când Ford s-a mutat la Craiova, toate guvernele au promis că această autostradă se va realiza. Din păcate, au fost doar promisiuni. De aceea, este foarte important să tragem un semnal de alarmă către toate guvernele care au fost şi care vor fi şi am hotărât, în consultare, cu foarte mulţi oameni din Craiova să facem un protest simbol şi anume un lanţ uman prin care practic îi informăm pe decidenţi că noi, oltenii, ne-am hotărât să începem să construim autostrada. Acest protest am vrea să se desfăşoare lunar şi vrem ca în şase luni să ajungem chiar la Piteşti. E o desfăşurare de forţe şi o voinţă foarte mare din partea societăţii civile. La construirea simbolică a primului tronson din autostradă, Craiova-Pieleşti, erau aşteptaţi 2.000 de oameni, iar până în vară se doreşte formarea celui mai mare lanţ uman din lume', spun oamenii.

autostrada2

Comentarii