Mergi direct la conținut »
Laura Codruța Kovesi, audiată la DIICOT în dosarul spionilor israelieni
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Laura Codruța Kovesi, audiată la DIICOT în dosarul spionilor israelieni

Laura Codruța Kovesi, audiată la DIICOT în dosarul spionilor israelieni

Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, a fost audiată în calitate de martor în dosarul israelienilor care au spionat-o. Șefa DNA a atras atenția că nu toate informațiile care au apărut în spațiul public sunt reale și că familia sa nu a fost monitorizată.

„Am dat declaraţii la DIICOT în calitate de martor cu privire la ce s-a întâmplat. Membrii familiei mele au fost audiaţi. Şi tatăl meu. Nu suntem copii, nici eu, nici familia mea. Nimeni nu a dat date. Sunt convinsa că procurorii DIICOT vor afla cine este clientul acelei companii. Întotdeauna am respectat legea, nu am nici un fel de teama de absolut nimic. Cred că toate aceste acţiuni sunt concertate pentru a încerca intimidarea sistemtului judiciar”, a spus Kovesi, într-un interviu la Europa FM, citată de Mediafax.

„Nu toate informaţiile care au apărut în spaţiul public sunt reale, nimeni din familia mea nu a avut conturile sparte, nu au fost monitorizaţi. Pe parcursul unei zile şi jumătate s-au dat telefoane familiei mele şi unor prieteni, prin care s-a încercat aflarea unor informaţii”, a explicat șefa DNA.

Ron Weiner si David Gelcowicz, angajați ai firmei Black Cube, sunt arestati preventiv pentru spionarea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Procurorii susţin că Weiner Ron si Geclowicz David au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător, precum și atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informaţii din conturi de email.

Weiner este cel care răspundea efectiv de partea informatică a operațiunii, susțin procurorii, în timp ce Geclowicz contacta persoane din anturajul și familia persoanei publice vizate – ambii fiind coordonați din centrala firmei pentru care lucrau.

Werner și Geclowicz și-au derulat acțiunile din teren pe parcursul lunii martie și în acest timp au spart trei dintre conturile de email ale apropiaților lui Kovesi.

Citește și: EXCLUSIV | Hackereală în șlapi. Un belgian de 25 de ani plănuia dintr-un hotel s-o hărțuiască pe cea mai puternică femeie din România

Close
Închide
  Close