MENIU CAUTĂ

Laura Codruţa Kovesi: „Îi voi răspunde instituţional doamnei Carmen Dan”

Distribuie

Laura Codruţa Kovesi a spus, întrebată de un jurnalist dacă a primit o solicitare oficială de la ministrul de Interne privind revocarea a doi poliţişti de la DNA Ploieşti, că îi va răspunde instituţional lui Carmen Dan.

Şefa DNA a spus, într-o conferinţă de presă, că nu a primit nicio solicitare din partea ministrului de Interne, Carmen Dan, cu privire la revocarea a doi poliţişti din cadrul DNA Ploieşti, în urma înregistrărilor apărute în spaţiul public. Laura Codruţa Kovesi a spus că îi va răspunde instituţional ministrului Carmen Dan, dacă va primi o astfel de solicitare.

„Nu am primit niciun fel de solicitare oficială. Până la ora la care am început această conferinţă de presă nu a fost înregistrată această solicitare. Am luat la cunoştinţă de ea din spaţiul public. Sunt procuror-şef al DNA. De fiecare dată am răspuns instituţional, n-am răspuns prin intermediul presei. Permiteţi-mi ca şi de data aceasta să-i răspund doamnei Carmen Dan instituţional, atunci când voi citi solicitarea, voi vedea ce motive a invocat, am să răspund dnei ministru şi atunci am să pot să fac public şi răspunsul. Nu aş vrea să-i dau răspuns prin intermediul jurnaliştilor. Deci nu cunosc ce motive a avut la bază, ca atare nici nu pot să vă spun ce decizie voi lua până nu voi citi acea solicitare”, a spus Kovesi.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut revocarea a doi polițiști care apar în înregistrările difuzate de Vlad Cosma cu privire la activitatea DNA Ploiești.

„Ministrul Afacerilor Interne a solicitat procurorului şef DNA revocarea detaşării din funcţie a celor doi poliţişti care apar în înregistrările care privesc activitatea DNA – Serviciul Teritorial Prahova. Este vorba de comisarul şef de poliţie Iordache Mihai şi comisarul şef de poliţie Florea Gabriela”, a anunțat, miercuri, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit aceluiaşi comunicat, este vorba de comisarul-şef de poliţie Mihai Iordache şi comisarul-şef de poliţie Gabriela Florea.

FOTO: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Citește mai multe despre Carmen Dan, Laura Codruta Kovesi, DNA - Direcția Națională Anticorupție și MAI pe Libertatea.

Comentarii