Mergi direct la conținut »
Laura Codruța Kovesi, suspectă într-un al doilea dosar. „Mi-au adus la cunoștință o învinuire că aș fi coordonat un grup organizat în cadrul DNA” / FOTO Galerie foto
4imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Laura Codruța Kovesi, suspectă într-un al doilea dosar. „Mi-au adus la cunoștință o învinuire că aș fi coordonat un grup organizat în cadrul DNA” / FOTO

Laura Codruța Kovesi, suspectă într-un al doilea dosar. „Mi-au adus la cunoștință o învinuire că aș fi coordonat un grup organizat în cadrul DNA” / FOTO

Laurei Codruța Kovesi i s-a adus la cunoștință faptul că este suspectată într-un al doilea dosar, după ce a fost audiată timp de cinci ore de Secţia specială de anchetare a magistraţilor. Fosta șefă DNA a fost chemată joi într-un alt dosar, deschis pe numele său în urma unui denunț făcut de afaceristul Sebastian Ghiță.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Mediafax că fosta șefă DNA a fost pusă sub acuzare pentru represiune nedreaptă în dosarul procurorilor de la DNA Ploieşti, Mircea Negulescu şi Lucian Onea.

La ieșirea de la auderi, Kovesi a acuzat faptul că nu a fost citată în mod legal și că nu a avut acces la niciun document din noul dosar. De asemenea, Kovesi a negat vehement orice acuzație care i-a fost adusă.

Fosta șefă DNA a declarat că va dovedi că este nevinovată și a reiterat faptul că aceste șicane din partea secției speciale pentru magistrați au legătură cu candidatura sa la șefia Parchetului European.

„Am fost în imposibilitatea de a da declarații, pentru că nu am avut acces la informații. Am fost anunțată că trebuie să rămân în birou. Am făcut și alte cereri, au fost respinse. Mi s-a spus că nu pot să plec și mi s-a spus că sunt învinuită într-un nou dosar. Nu am avut posibilitatea să angajez un avocat. Nu știu care este urgența de nu pot să fiu chemată în altă zi.

Au spus că nu-i interesează. Mi-au adus la cunoștință o învinuire că aș fi coordonat un grup organizat în cadrul DNA. Au citat-o o singură dată. Nu știu dacă este o acuzație oficială, pentru că mi-a fost predat un proces verbal care nu a fost semnat de un procuror. Mi-au zis să rămân și să continuăm activitățile în primul dosar. Mi-au adus la cunoștință respingerea unei cereri pe care am formulat-o. Din ziua în care am primit citație, am făcut cerere să consulte ordonanța, ca să lămurim cât mai repede aceste acuzații. O să dovedesc că sunt nevinovată, o să mă apăr, dar toată această campanie are legătură cu candidatura mea”, a precizat Kovesi.

Ea susține că i-au fost încălcate drepturile și că nu s-au respectat procedurile.

„Au spus că nu-i interesează. Mi-au adus la cunoștință o învinuire că aș fi coordonat un grup organizat în cadrul DNA. Au citat-o o singură dată. Nu știu dacă este o acuzație oficială, pentru că mi-a fost predat un proces verbal care nu a fost semnat de un procuror. Mi-au zis să rămân și să continuăm activitățile în primul dosar. Mi-au adus la cunoștință respingerea unei cereri pe care am formulat-o. Din ziua în care am primit citație, am făcut cerere să consulte ordonanța, ca să lămurim cât mai repede aceste acuzații. O să dovedesc că sunt nevinovată, o să mă apăr, dar toată această campanie are legătură cu candidatura mea”, a afirmat fosta șefă DNA.

În primul dosar, deschis în urmă plângerii făcute de Sebastian Ghiță, Laura Codruța Kovesi este suspectată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

„Sunt foarte mândră de activitatea mea la DNA. Nu mi-e rușine de nimic, întotdeauna am respectat legea”, a declarat Kovesi, după ieșirea de la audieri.

Conferinţa preşedinţilor din Parlamentul European, care reuneşte liderii grupurilor politice, a confirmat-o pe Laura Codruţa Kovesi drept candidatul susţinut de acest for pentru şefia Parchetului European. Din acest moment încep şi negocierile între Parlament şi Consiliul Uniunii Europene pentru stabilirea unei variante comune.

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?
Recomandări

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?

foto: Vlad Chirea


Citește și:

EXCLUSIV | Descoperire istorică! Un brașovean și un iranian au găsit, ascuns într-un dulap de epocă și neatins de 80 de ani, dosarul pe care Antonescu l-a trimis cu armata la Moscova ca să revendice tezaurul României!

Laura Codruţa Kovesi a fost confirmată drept candidatul Parlamentului European pentru șefia Parchetului European

Alianța 2020 USR PLUS nu se va regăsi la alegerile europarlamentare, a decis Biroul Electoral Central. Opoziția contestă decizia în justiție și anunță candidaturi pe liste separate

Leul românesc, cea mai slabă evoluție dintre monedele din Europa de Est și analiștii cred că va mai scădea


 

Close
Închide
  Close