Potrivit estimărilor presei locale, aproximativ 200 de femei cu saci negri pe cap și mâinile legate la spate s-au aliniat pe strada unde se află reprezentanța diplomatică. Protestatarele au venit pe jumătate dezbrăcate și s-au stropit cu vopsea roșie pe lenjeria intimă și pe picioare, pentru a denunța brutalitatea violențelor sexuale comise de militarii ruși.

Protestul tăcut, desfășurat timp de o jumătate de oră, a fost supravegheat de mai mulți polițiști, potrivit leta.lv.

Potrivit organizatorilor mitingului, în fiecare zi apar tot mai multe informații și dovezi despre femei violate, torturate și ucise în fața copiilor lor, precum și despre fete minore și copii foarte mici care, de asemenea, cad pradă abuzurilor sexuale ale soldaților ruși în Ucraina.

Protestatarele au cerut acțiuni imediate și proactive care să pună capăt agresiunii și crimelor de război ale Rusiei, au condamnat brutalitatea armatei Kremlinului și au făcut apel la țările occidentale să adopte o poziție activă împotriva unei astfel de cruzimi, care nu-și are locul în secolul XXI.

Proteste similare au fost organizate și în capitalele celorlalte două state baltice, Vilnius (Lituania) și Tallinn (Estonia). În urmă cu o săptămână, un grup de estonience a înconjurat ambasada rusă de la Tallinn, atrăgând atenția asupra violurilor brutale comise de ruși în Ucraina.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Urmărește-ne pe Google News