De Petre Dobrescu,

Mi se pare important să fie clar ce se întâmplă. Sunt aici să răspund întrebărilor dumneavoastră”, și-a început Liana Stanciu, jurnalist TVR și șefa delegației Eurovision 2020 dialogul la emisiunea „Adriana Nedelea LA FIX”.

Aceasta a comentat dezvăluirile Libertatea în ceea ce privește bugetul Eurovision pentru acest an.

„La fiecare început de an apar tot felul de informații despre Eurovision… Nu mă întrebați de surse și de ce lumea e contrariată! Cifra e un pic mai mică decât anul trecut. Cifrele din documente sunt tarife maxime, negociabile. Sumele au mai suferit modificări între timp”, a spus Stanciu.

Am ales un model de piață

Jurnalistul Libertatea și GSP, Andrei Crăițoiu, prezent în studio i-a reamintit Lianei Stanciu că pentru această ediție a Eurovision postul public a ales firma Global Records, care să urmeze un model pe care-l practică și BBC, în Marea Britanie. Doar că TVR n-au urmat absolut deloc același traseu ca BBC, cel pe care-l invocă șefa delegației.

Pe site-ul Eurovision este redat clar modul în care BBC a ales o firmă de producție pentru alegerea vocii: „În urma unui proces în care studiourile BBC au abordat MAI MULTE CASE DE DISCURI pentru a aduna idei pentru 2020, a fost clar că BMG împărtășește aceeași viziune”.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

Stanciu a replicat: „Am ales un model din piață. Întâmplător BBC a făcut același lucru. Modelul pe care l-am ales noi este cel pe care-l practic toate țările mari. Și-au ales o voce și compun pentru această voce”.

Rugată să numească alte case de discuri pe care TVR le-a contactat, Stanciu a spus: „Toată lumea a fost luată în calcul. S-a făcut o evaluare în cadrul Comitetului Director. Trebuia să facem aceste apeluri? Sunt niște scrisori de intenție, niște lucruri trimise. Ce vă deranjează, de fapt? De ce trebuie să fac eu asta? Nu înțeleg care este întrebarea dumneavoastră? Vă deranjează că s-a ales Global Records?”.

„Nu ne deranjează! Încercăm să aflăm adevărul”, i-a replicat Adriana Nedelea. Iar întrebarea a fost clară: De ce a făcut TVR încredințare directă cu o casă de producție și nu licitație?

Stanciu a răspuns, deranjată: „Pentru ce era nevoie de licitație?”.

Jurnalistul i-a citit din nou paragraful de pe site-ul Eurovision și modul în care BBC a ales o casă de producție pentru ediția din 2020, iar Stanciu a comentat: „Eu încerc să vă spun adevărul… S-a ales după un studiu amănunțit. S-a trecut printr-un Comiter Director”. Adriana Nedelea a intervit: „Și pe lista aceea erau și alte case? Jurnaliștii pun întrebării pentru a afla adevărul”.

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

Jurnalista Libertatea a mai făcut o încercare: „Doamna Stanciu, pe lista despre care vorbiți, spuneți că au fost mai multe case și-ați ales Global Records. Dați-ne câte exemple de alte case de producție”. A fost momentul în care Lianei Stanciu i s-a întrerupt telefonul când vorbea cu jurnaliștii Libertatea, aflați în studioul emisiunii „Adriana Nedelea LA FIX”.

După aproape un minut, Stanciu a revenit în direct, iar întrebarea a fost aceeași: „Care mai sunt celelalte case de producție”. „O să-i rog pe colegii mei să vă trimită niște lucruri că văd că insistați pe povestea asta… Nu înțeleg de ce!”, a replicat jurnalista postului public.

Liana Stanciu, de la TVR, ne-a propus să fim casa de discuri care se ocupă de găsirea celei mai bune voci pentru Eurovision.

Lucian Ștefan, CEO-ului Global Records, pentru Pagina de Media:

Citeşte şi:

Documente interne: TVR îi pune Eurovisionul în brațe unei case de producție private! Contract de 69.000 de euro cu Global Records, care se obligă să asigure vocea care merge la Rotterdam. „Lucram pro-bono”, spune Global

TVR, reacție după dezvăluirile Libertatea despre Eurovision. Doina Gradea neagă că a fost avertizată că poate fi o colaborare „cu probleme” cu Global, documentele o contrazic

TVR scoate din buget 491.400 euro pentru Eurovision! 14 oameni din instituție și 8 din stafful câștigătorului merg la Rotterdam pe 53.500 de euro!

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative