Relatarea Livetext a războiului din Ucraina continuă aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 765.

28 mart. - Acum 4 saptamani
28-03-2024

Ucrainenii ridică noi linii de fortificații

Ministerul ucrainean al apărării a transmis, joi, într-un comunicat, că în toate zonele frontului continuă construcția liniilor și structurilor defensive.

„Soldații din trupele de geniu ale Forțelor de Sprijin ale Armatei sapă aproape non-stop tranșee, șanțuri, șanțuri antitanc, construiesc adăposturi și echipează alte fortificații”, se arată în comunicatul armatei ucrainene.

28 mart. - Acum 4 saptamani
28-03-2024

Cel puțin 537 de copii au murit în Ucraina de la începutul războiului

Potrivit procurorilor pentru minori, în urma războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina au fost uciși 537 de copii.

„Cel puțin1.806 de copii au căzut victime în Ucraina ca urmare a agresiunii armate pe scară largă a Federației Ruse. Până în dimineața zilei de 28 martie 2024, conform informațiilor oficiale ale procurorilor pentru minori, 537 de copii au murit și cel puțin alți 1.269 au fost răniți”, a transmis procuratura generală din Ucraina.

„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei
Recomandări
„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei

Cei mai afectați au fost copiii din regiunile Donețk – 524, Harkov – 343, Herson – 149, Kiev – 130, Dnipropetrovsk – 125, Mykolaiv – 103 și Zaporojie – 100.

28 mart. - Acum 4 saptamani
28-03-2024

Zelenski: Rusia pregătește o nouă ofensivă

Armata ucraineană a reușit să stabilizeze situația pe front, în condițiile în care este probabil ca Federația Rusă să pregătească o nouă ofensivă în viitorul apropiat, a transmis, joi, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, relatează  CBS News..

„Am stabilizat situația. Este mai bine decât acum două-trei luni, când aveam un deficit mare de muniție de artilerie, diferite tipuri de arme. Nu am văzut absolut nicio contraofensivă mare, uriașă din partea rusă. Rușii nu au reușit”, a declarat Volodimir Zelenski.

Potrivit președintelui, Ucraina „are acum nevoie de ajutor”. El a anunțat apropierea ofensivei ruse și a recunoscut că trupele ruse care au invadat teritoriul Ucrainei au distrus „unele sate” din estul țării.

Volodimir Zelenski a adăugat că Ucraina „nu are obuze și multe alte lucruri” și a subliniat că armata ucraineană „nu este în prezent pregătită să se apere împotriva unei alte ofensive majore rusești, care este așteptată în lunile următoare”.

Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu
Recomandări
Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu

Liderul de la Kiev a afirmat că ofensiva armatei ruse va avea loc la sfârșitul lunii mai sau în iunie, fără însă a preciza direcția de atac.

28 mart. - Acum 4 saptamani
28-03-2024

Un avion militar rus s-a prăbușit în largul Peninsulei Crimeea

O aeronavă militară rusească s-a prăbușit joi în largul portului Sevastopol, în sudul peninsulei Crimeea, a anunțat guvernatorul instalat de Kremlin în acest oraș anexat și considerat de importanță federală în Rusia, Mihail Razvojaev. Mai multe publicații scriu că avionul a fost doborât din greșeală de antiaeriana rusă.

Pilotul s-a catapultat în siguranță și a fost salvat din mare la 200 de metri de țărm. În plus, incidentul nu s-a soldat cu pagube civile, a spus oficialul rus. El nu a precizat tipul avionului militar și nici cauzele incidentului.

Mai multe detalii: „Rușii și-au doborât propriul avion”. O aeronavă militară rusă s-a prăbușit în Crimeea. Imagini cu momentul în care avionul cade în mare- VIDEO

28 mart. - Acum 4 saptamani
28-03-2024

Oficiali ucraineni: Este posibil ca Rusia să fi folosit o nouă bombă cu sistem de ghidare pentru a ataca Harkov

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul Ucrainei, care au ucis cel puţin o persoană miercuri, au declarat oficialii locali, citaţi joi de Reuters.

Zeci de mii de români, așteptați pe Litoral în minivacanța de 1 Mai și Paște. În străinătate, Grecia și Turcia sunt în top: „Turcii au învățat să facă ouă roșii pentru noi”
Recomandări
Zeci de mii de români, așteptați pe Litoral în minivacanța de 1 Mai și Paște. În străinătate, Grecia și Turcia sunt în top: „Turcii au învățat să facă ouă roșii pentru noi”

Volodimir Timoşko, şeful poliţiei regionale, a afirmat că este posibil ca Moscova să fi utilizat un nou tip de bombă ghidată în aceste atacuri asupra Harkovului, pe care a descris-o ca fiind vorba de UMPB D-30.

„Este ceva între o bombă aeriană cu sistem de ghidare, pe care ruşii au utilizat-o recent, şi o rachetă. Este o bombă zburătoare, ca să spunem aşa”, a afirmat Volodimir Timoşko, care s-a deplasat la locul impactului.

Guvernatorul regional Oleh Sinehubov a sugerat, de asemenea, că este posibil ca Moscova să fi folosit un nou tip de bombă.

„Se pare că ruşii au decis să îşi testeze bombele modificate pe locuitorii caselor” din zonă, a spus Oleh Sinehubov.

Rusia nu a făcut deocamdată niciun fel de comentarii cu privire la aceste declaraţii. Moscova neagă permanent că ar viza civili, deşi războiul pe care l-a declanşat a ucis mii de oameni, a dus la strămutarea a milioane de oameni şi a distrus oraşe şi sate.

Patru copii, între care un bebeluş de numai trei luni, se numără printre cele 19 persoane rănite la Harkov în ultimele lovituri ruseşti, dintre care unele au provocat întreruperi de curent.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat atacul, calificându-l drept „terorism rusesc”.

Două clădiri rezidenţiale şi o instituţie medicală au fost parţial distruse. În total, 14 clădiri, inclusiv o unitate de învăţământ, au fost avariate, a declarat Sinehubov pe aplicaţia de mesagerie Telegram, făcând referire la ultimele atacuri asupra regiunii Harkov.

Primarul din Harkov, Ihor Terehov, a comunicat de asemenea pe Telegram despre un alt bombardament, survenit după miezul nopţii trecute, asupra unui cartier din oraş, care a distrus un restaurant şi a spart geamurile unei clădiri adiacente, dar fără să facă răniţi.

Parchetul din regiunea Harkov a raportat că un băiat de 12 ani a fost ucis în bombardamentele ruseşti asupra oraşului Borova, la sud-est de Harkov, unde a fost lovită o clădire rezidenţială cu cinci etaje, ale cărei geamuri s-au spart, iar balcoanele au fost grav avariate.

Harkov şi regiunea adiacentă au fost atacate frecvent cu rachete şi drone în cei peste doi ani de război, dar utilizarea de bombe ghidate de mare calibru este ceva neobişnuit pentru oraş.

28 mart. - Acum 4 saptamani
28-03-2024

Peste 50.000 de persoane sunt date dispărute în Ucraina

 Şeful adjunct al Poliţiei Naţionale a Ucrainei, Andrii Nebitov, a transmis, joi, că 50.150 de persoane sunt date dispărute în Ucraina, relatează Ukrinform.

„Războiul a schimbat sfera lucrărilor de căutare. Înainte de război, în toți anii de independență, 12.292 de persoane au fost considerate dispărute. Odată cu începutul invaziei ruse, numărul persoanelor dispărute a crescut de patru ori. Astăzi, 50.150 de persoane sunt date dispărute”, a spus Andrii Nebitov.

Potrivit autorităților, până la 8 ianuarie 2024, peste 2.100 de cadavre au rămas neidentificate în Ucraina.

28 mart. - Acum 4 saptamani
28-03-2024

O persoană a murit și alta a fost rănită în regiunea Harkov în urma unui bombardament rusesc

Soldații ruși au atacat satul Monacinivka, regiunea Harkov, în urma căruia o femeie a murit, iar soțul ei a fost rănit, a transmis șeful administrației regionale Harkov, Oleg Sinegubov, pe Telegram.

„O localnică în vârstă de 57 de ani a fost ucisă în urma bombardamentelor rusești din satul Monacinivka, districtul Kupian. Femeia a murit din cauza rănilor în drum spre spital. Soțul ei a fost rănit și primește asistența medicală”, a notat Oleg Sinegubov.

28 mart. - Acum 4 saptamani
28-03-2024

Kievul va întări măsurile de securitatea după atacurile cu rachete balistice ruse

Măsurile de securitate din capitala ucraineană Kiev vor fi întărite după o serie de atacuri ruse cu rachete şi ameninţări cu escaladarea, a anunţat joi un oficial municipal, informează Reuters.

Potrivit lui Serhii Popko, şeful administraţiei militare a Kievului, consiliul de apărare al oraşului va revizui organizarea de evenimente publice şi va spori securitatea în jurul marilor adunări publice.

Serhii Popko a spus că această decizie a fost luată în urma unor declaraţii ale Rusiei şi utilizării de către forţele ruse a unor rachete care îşi ating ţinta în câteva minute după ce au fost lansate.

El a adăugat că agenţi ruşi „şi alte elemente inamice” ar putea încerca să se infiltreze în oraş.

„Le-am cerut locuitorilor Kievului să-şi păstreze calmul. Să nu intre în panică. Noi luăm măsuri preventive pentru ca oraşul Kiev şi locuitorii săi să fie apăraţi în mod fiabil”, a scris el pe Telegram.

Rusia a întreprins săptămâna trecută lovituri aeriene concertate asupra sistemului energetic al Ucrainei, în cadrul a ceea ce Moscova susţine că face parte dintr-o serie de lovituri de „răzbunare” pentru bombardarea de către Kiev a unor regiuni ruse.

De atunci, Moscova şi-a sporit utilizarea de rachete balistice, care sunt mult mai rapide decât rachetele de croazieră obişnuite şi mai dificil de doborât, pentru a lovi oraşe ucrainene.

28 mart. - Acum 4 saptamani
28-03-2024

Ucraina a doborât 26 de drone rusești peste noapte

Forțele ruse au atacat noaptea trecută regiunile Ucrainei cu 5 rachete și 28 de drone Shahed, au anunțat forțele de apărare aeriană, care au precizat că au doborât 26 de drone.

„În noaptea de 28 martie 2024, inamicul a lansat un atac aerian împotriva Ucrainei folosind trei rachete de croazieră Kh-22 și o rachetă antiradar Kh-31P (din Marea Neagră), o rachetă antiaeriană ghidată S-300 (din Donețk) și 28 de drone de atac de tipul Shahed-136/131”, a transmis comandantul forțelor aeriene Mikola Oleschuk pe Telegram.

Dronele au fost distruse în regiunile Odesa, Harkov, Dnipropetrovsk și Zaporojie, a spus comandantul.

28 mart. - Acum 4 saptamani
28-03-2024

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei

Rusia nu are planuri privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Cehia, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a declarat miercuri seara preşedintele rus Vladimir Putin, transmite Reuters.

Mai multe detalii: Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei. „Ținte legitime, oriunde s-ar afla”

28 mart. - Acum 4 saptamani
28-03-2024

Atac cu drone rusești asupra regiunii Zaporojie

Forțele ruse au lansat în noaptea de miercuri spre joi un atac cu drone asupra Zaporojie, iar în oraș s-au auzit mai multe explozii, a anunțat șeful administrației militare regionale Zaporojie, Ivan Fedorov. Rușii au țintit casele civile și două femei au fost rănite, a spus oficialul ucrainean.

„Inamicul a efectuat lovituri cu drone asupra caselor civile private din Zaporojie. Sunt victime”, a transmis Fedorov, pe Telegram.

28 mart. - Acum 4 saptamani
28-03-2024

Atac cu drone asupra Harkov

În noaptea de 28 martie, Harkov a fost atacat de forțele ruse cu drone, a anunțat primarul din Harkov, Igor Terekhov. Potrivit acestuia, districtul Kiev al orașului a fost atacat, iar un restaurant a fost distrus. Potrivit primelor informații, nu există victime sau răniți, transmite Unian.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

Daniel_DNL   •   29.03.2024, 08:41

Cand rușii faceau fortificatii ucrainenii si occidentul râdeau. Acum ucrainenii si occidentul ii copiază pe ruși, dar a venit rândul rusilor să râdă. Vorba aia, cine rade la urmă, râde mai bine

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Sfatul zilei de duminică, 28 aprilie 2024. Criză financiară pentru Gemeni
FANATIK.RO
Sfatul zilei de duminică, 28 aprilie 2024. Criză financiară pentru Gemeni
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Libertateapentrufemei.ro
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
GSP.RO
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
Județul din România care a fost luat cu asalt. Aici se mută cei mai mulți oameni, indiferent că sunt tineri sau pensionari
FANATIK.RO
Județul din România care a fost luat cu asalt. Aici se mută cei mai mulți oameni, indiferent că sunt tineri sau pensionari
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Știrileprotv.ro
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
Unica.ro
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Observatornews.ro
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri
HOROSCOP
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI