MENIU CAUTĂ

Liviu Dragnea a încercat suspendarea tragerii la sorți a completurilor de cinci judecători de la ÎCCJ! Ce solicitare a depus președintele PSD

Distribuie

Președintele PSD a cerut Instanței supreme a încercat suspendarea procedurii prin care a fost trasă la sorți noua componența a completurilor de cinci judecători.

Reprezentanţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au precizat că solicitarea a fost depusă vineri dimineață de liderul Partidului Social Democrat. Aceștia susțin că Dragnea a cerut ca tragerea la sorți să fie realizată conform deciziei CCR de miercuri, notează Agerpres.

De asemenea, Liviu Dragnea a solicitat să fie anulată decizia Colegiului de conducere de la Instanța supremă referitoare la tragerea la sorți a completurilor de cinci judecători.

În urma tragerii la sorţi, Completul 1 penal este format din: Rodica Cosma, Valentin Horia Şelaru, Simona Cristina Neniţă, Francisca Maria Vasile şi Ioana Alina Ilie.

Acest complet de judecată are pe rol, printre altele, dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în prima instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

„Sper să se sfârşească epopeea completurilor de cinci, deşi, sinceră să fiu, am dubii în legătură cu acest aspect”, a declarat Cristian Tarcea, după tragerea la sorţi, conform sursei citate.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, o sesizare a premierului Viorica Dăncilă. Judecătorii CCR au decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.

CCR a dispus că Instanţa supremă trebuie să ia măsurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, prin tragere la sorţi a tuturor membrilor acestor completuri.

Până la decizia Curții Constituționale, erau traşi la sorţi doar patru judecători din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, după caz, preşedintele sau vicepreşedintele Instanţei supreme, respectiv şeful Secţiei civile sau penale, notează sursa citată.


Citește și INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Chirurgul Gheorghe Ștefan lovește din nou! După foarfeci, a uitat și „un ghem” de ațe într-un alt pacient!


 

Citește mai multe despre ccr, iccj, judecatori iasi și tragere la sorţi pe Libertatea.

Comentarii