Mergi direct la conținut »
Liviu Dragnea, discurs de 40 de minute. ”Curățăm țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani. Suntem brigazile albe”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Liviu Dragnea, discurs de 40 de minute. ”Curățăm țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani. Suntem brigazile albe”

Liviu Dragnea, discurs de 40 de minute. ”Curățăm țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani. Suntem brigazile albe”

Liviu Dragnea și-a început discursul la ora 21.30 și a vorbit 40 de minute. În timpul alocuțiunii lui, Piața Victoriei a început să se golească, astfel că la final, în stradă mai erau doar maximum jumătate din cei prezenți în momentul de vârf al mitingului. Cei care au plecat, au ratat tocmai partea de forță, în care președintele PSD a explicat alegerea culorii albe.”Curățam țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani. Suntem brigazile albe!” a declamat Liviu Dragnea.  Seara ”albă” a pesediștilor s-a încheiat cu scandări, cu imnul și, desigur, cu luminițele telefoanelor aprinse, pe modelul protestelor #rezist. 

Dragnea a început prin a o felicita pe Simona Halep pentru victorie, animând astfel piața care a început să scandeze numele sportivei. ”Vreau să vă salut cu respect și admirație, pe cei care ați venit astazi alaturi de noi, membri de partid, dar și oameni care nu fac parte din niciun partid, dar care au speranța și credința că vom trăi într-o țară mai bună și că vocea lor trebuie auzită împotriva propagandei securiste” a spus președintele PSD, oprind-se pentru a primi aplauzele mulțimii. A urmat o interacține cu piața.

”Ați dat dovadă de curaj venind astăzi aici și pentru asta meritați aplauzele tuturor”

(aplauze)

”Îi salut, de asemenea, dar cu milă pe toți trimișii în piață ai statului paralel, civili sau nu, la ordin sau din curiozitate”

(huooooo)

Dragnea a continuat explicând, pe înțelesul tuturor, ce înseamnă ”statul paralel” ilustrat pe pancardele și bannerele de la miting ca un mafiot cu ochelari de soare și pălărie.

”Un sistem care folosește instituțiile Statului într-un mod nelegitim, în afara și în paralel cu democrația, cu voința cetățenilor, in paralel cu votul exprimat la urne, cu legea, in paralel cu Constituția si mai mult decât oricând, în paralel cu drepturile și libertățile fiecăruia dintre noi! Adica intr-un cuvant: SECURITATEA”

După care Dragnea a înșirat, spre știința tuturor, instrumentele din vremea regimului Băsescu, care au rămas funcționale, a spus domnia sa, și în zilele noastre.

Povestea lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat
Recomandări

Povestea lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat

”Procurorii corupți au rămas. I-ați văzut la televizor fabricînd dosare. I-ați auzit falsificînd declarații, i-ați ascultat amenințînd martori.

Șefa DNA a rămas. Ați auzit-o cerînd procurorilor capete mari. Ați auzit-o cerînd să i se facă dosar premierului. Ați văzut-o anchetînd Guvernul pentru simplul fapt că guvernează. Ați văzut-o arestînd și umilind zeci de oameni care apoi au fost achitați.

Generalii au rămas. Ei vorbesc astăzi prin gura multor politicieni din Opoziție. Ei acționează astăzi prin rețeaua de propagandă. Ei atacă azi democrația prin partide și ong-uri finanțate ilegal.

Jurnaliștii sub acoperire au rămas. Îi vedeți, îi citiți și-i auziți în fiecare zi, mințind în ziarele și televiziunile lor, care nu pot dovedi în fața niciunui inspector fiscal din ce bani trăiesc.

Magistrații sub acoperire au rămas. Pe ei nu-i vedeți, dar vă doresc din toată inima să nu ajungeți să-i cunoașteți.

A mai rămas obiceiul de a folosi serviciile secrete și justiția în scopuri politice. De a-i pune președintelui la picioare capetele adversarilor.

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Recomandări

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia

Au mai rămas șase milioane de cetățeni interceptați.

Au mai rămas protocoalele secrete între servicii și Parchete, între servicii și curțile de justiție.

Au mai rămas șantajul și amenințarea.” a continuat Dragnea, din ce ân ce mai vehement.

De la Băsescu, discursul a ajuns, firește, la actualul președinte, moment în care Liviu Dragnea a cerut din nou participarea manifestanților.

”Beneficiarii statului paralel sînt, de multe ori, și prizonierii lui. Fiindcă, fără sprijinul instituțiilor de forță ei nu există în politică. Să nu-l invidiem pe prietenul dvs Klaus Iohannis. Salutați-l mai bine!

(huooooo)

”Să nu-l invidiem pe Ludovic Orban, vă rog să-l salutați…”

(huuuoooo)

”Nu vor scăpa de răspundere. Ei folosesc statul paralel, se bucură de puterea pe care le-o dă, dar sînt, la rîndul lor, unealta statului paralel. E o frăție josnică, o cîrdășie periculoasă, un contract care vrea să scoată democrația din joc. ” a mai spus Dragnea.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

Minute bune le-a explicat celor din piața despre ”boala cruntă care macină pe dedesubt această țara”,  ”boala care ne-a facut sa traim într-o societate măcinata de ură și invidie”, ”boala care ne-a adus societatea într-o stare mai proastă decât pe vremea vechii Securități!”

”Vă întrebați, sunt sigur:

De ce vor acești oameni să saboteze democrația?

De ce acționează împotriva Constituției, a statului de drept și a propriului popor?

Au două motive mari.

Întîi, pentru că guvernarea noastră are succes. Guvernarea noastră merge atît de bine, încît au crescut și veniturile securiștilor!Economia crește, veniturile românilor cresc, instituțiile internaționale revizuiesc în creștere prognozele. FMI și Banca Mondială își retrag cuvintele. UE ne recunoaște meritele în economie. Am depășit Grecia la Produsul intern brut și anul ăsta vom depăși Cehia și Portugalia.

Aceasta evolutie economica înseamnă voturi pentru noi. Înseamnă că securistii si uneltele lor politice vor pierde iar alegerile. Democrația e, după cum vedeți, fatală pentru ei.

De aceea, vor să ne îndepărteze de la putere prin forță, prin presiune, prin amenințări, prin abuz, prin dosare fabricate.

Prin metode securiste. Văd aici o pancartă potrivită: Vrem prosperitate, nu securitate. Asta e intradevar esența luptei noastre.” a continuat Dragnea. Pauza de efect. Și piața, care e departe de a mai fi plină, scandează.

Vrem prosperitate, nu securitate!

Finalul e aproape apoteotic.

Am fost întrebat de ce am ales culoarea albă pentru astăzi. Pentru că albul simbolizează curațenia. Și noi asta facem: curățăm țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani! Mi-a zis cineva că suntem brigăzile albe. Fie și așa! Este o luptă deschisă!

Când strada a rămas singurul lor argument, am hotarat să ieșim și noi! Dar dacă nu vor înțelege că regimul lor s-a încheiat, dacă vor continua să își bată joc de drepturile și libertațile acestui popor, vom veni din nou, mai mulți!

Pentru că suntem hotărâți să mergem până la capăt!

România s-a trezit! Românii s-au trezit din somnul cel de  moarte în care i-adânciră barbarii de tirani! Așa să ne ajute Dumnezeu” a încheiat, după 40 de minute, Liviu Dragnea.

A urmat imnul, echipa PSD a ieșit pe scenă, Dragnea le-a făcut semn celor rămași în piață să aprindă lanternele telefoanelor. Momentul a durat maximum 5 minute, la final oamenii s-au grăbit să părăsească piața, mergând extenuați spre autocare. În urma lor a rămas întunericul. Și un munte de gunoaie.

CITEȘTE ȘI

 

 

 

Close
Închide
  Close