Mergi direct la conținut »
Liviu Dragnea îi răspunde lui Klaus Iohannis: "Declarațiile președintelui au o doză de antisemitism"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Liviu Dragnea îi răspunde lui Klaus Iohannis: "Declarațiile președintelui au o doză de antisemitism"

Liviu Dragnea îi răspunde lui Klaus Iohannis: „Declarațiile președintelui au o doză de antisemitism”

Liviu Dragnea a comentat declaraţia preşedintelui despre "înţelegeri secrete cu evrei". Preşedintele Camerei Deputaţilor, care a revenit din vizita în Israel, a spus că aceste afirmaţii au "o anumită doză de antisemitism".

„Aş vrea să am totuşi unul-două comentarii în legătură cu afirmaţiile domnului preşedinte Iohannis. Ele sunt considerate, şi nu numai de mine, cu o anumită doză de antisemitism. De asemenea, nu poţi să jigneşti în asemenea hal. Bun, m-a jignit pe mine, a jignit-o pe doamna prim-ministru, dar nu poţi să jigneşti nişte oficiali din alt stat pe care îi acuzi că fac înţelegeri secrete cu nişte oficiali din România. Aşa ceva este inacceptabil! De asemenea, e o lege nescrisă care a tot fost respectată în România, şi Băsescu o respecta şi eu am respectat-o şi am spus-o de multe ori public, de câte ori a fost preşedintele plecat din ţară, chiar dacă eram întrebat, chiar dacă eram într-un anumit conflict, am spus: e plecat din ţară preşedintele, reprezintă România, discută pentru România, sper, şi nu vreau să fie întrebat pe acolo să răspundă la nişte întrebări pe care le-aş fi generat eu sau alt coleg de-al meu sau cineva cu care era într-un conflict. Nu a mai ţinut cont nici de asta”, a spus Dragnea la Antena 3.

Totodată, Liviu Dragnea a afirmat că  nu are nevoie şi nici nu îl obligă cineva să ceară aprobarea preşedintelui României să meargă într-o vizită oficială atunci când primeşte o invitaţie.

„Am obligaţia să informez Parlamentul şi o voi face, primul-ministru îl poate informa pe preşedinte fără niciun fel de problemă, dar eu pun o întrebare: eu nu ştiu dacă preşedintele României – cu care recunosc că am fost mult prea binevoitor în ultimele luni de zile, tot din dorinţa de a nu crea conflicte – sau nu am auzit că înainte de a merge la vreun Consiliu European sau la alte întâlniri şi-a luat mandat de la Parlament. Că o să spună că nu are nevoie. A avut o discuţie cu şefii celor două Camere, a avut vreo discuţie cu primul ministru? Sau după? Pentru că merge şi îşi ia tot felul de angajamente în numele României, pe care trebuie să le pună în practică ori Parlamentul ori Guvernul. Noi nu am zis nimic până acum, nu ne-a informat, dar nu poţi să ieşi să ceri unor oficiali din România să îţi ceară aprobarea să meargă la nişte întâlniri. Mai mult decât atât, domnul preşedinte Iohannis a ştiut că doamna prim-ministru merge în Israel, nu a aflat din presă. A început să spună multe neadevăruri. Știu de la doamna prim-ministru. Mie mi-a spus doamna prim-ministru astăzi că l-a informat pe preşedintele României că merge în Israel”, a mai spus Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că îl îngrijorează „secretomania” vizitei premierului Viorica Dăncilă în Israel şi a subliniat că prim-ministrul nu vorbeşte în această deplasare pentru România, ci pentru Guvern.

Despre prezența președintelui PSD Liviu Dragnea în Israel, președintele a comentat:  ”Cine știe ce înțelegeri secrete face cu evreii” și i-a cerut să spună românilor, la întoarcere, ce anume a făcut acolo.

Premierul Viorica Dăncilă a început, miercuri, vizita oficială în Statul Israel, la invitația prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu.

Vizita șefei Executivului a fost vehiculată pe surse și vine în contextul scandalului declanșat de semnarea în Guvern a unui Memorandum care privește mutarea Ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.


Citeşte şi: REPORTAJ: Cum a reuşit un primar vasluian să diminueze cu 85% numărul de asistaţi social: ”Au rămas în plată doar cei cu adevărat necăjiţi”


Close
Închide
  Close