Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Iohannis: Fiți asigurați că o să o întreb pe doamna Dăncilă cu ce ocazie a plecat în Israel, în vizită bilaterală, fără să sufle o vorbă, fără ca măcar din politețe să mă sune ”

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Joi, 26 aprilie 2018, 19:38

Iohanis a revenit, joi, la finalul vizitei de la Bacău, asupra subiectului vizitei oficiale a premierului Dăncilă în Israel. ”Fiți asigurați că  o să o întreb pe doamna Dăncilă cu ce ocazie a plecat în Israel, în vizită bilaterală, fără să sufle o vorbă, fără ca măcar din politețe să mă sune ”, a spus șeful statului, precizând că nu a vrut să jignească pe nimeni când a spus despre înțelegerile lui Liviu Dragnea cu ”evrei”, ci că declarația sa a fost o întrebare retorică, și atât cât a spus atât a vrut să spună. 

Ad placeholder

”Să fiu eu acuzat de antisemitism mi se pare deplasat, caraghis. Eu am fost lăudat și laureat de mai multe asociații evreiești și cu siguranță toată lumea știe că relațiile bilaterale cu Israel sunt excelente de la fondarea statului Israel modern. Nu știu pe ce se bazează aceste critici, în afirmația mea cu siguranță nu am folosit expresii peiorative dar dacă totuși cineva s-a simțit ofensat de declarația mea, îmi cer scuze față de aceștia. Iar declarația mea nu a fost o declarație ci o întrebare retorică, și atât cât am spus atât am vrut să spun”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a explicat că și el s-a întrebat, ”când s-a lăudat președintele Camerei Deputaților la televizor, că a rezolvat problema Ambasadei, în ce calitate a rezolvat această chestiune și cum s-a gândit să intre în această dezbatere”.

”Tocmai de aceea și fiindcă vizita acestui personaj nu a fost mediatizată, mi-am pus și eu întrebarea, cum probabil și alți politicieni și-au pus întrebarea, ok, dacă s-a dus acolo și nu știm nimic, ce înțelegeri ar putea să facă? În niciun caz acea întrebare retorică nu a fost cu iz de a jigni comunitățile evreiești și Statul Israel, întrebarea mi-am pus-o pentru că o persoană din România, recte președintele Camerei Deputaților, s-a deplasat acolo poentru un știm ce, se întâlnește cu nu știu cine și nici nu știm ce înțelegere vor face. Pentru că, dacă ar fi mers în mod transparent și ar fi existat declarații ce face acolo atunci am fi știut mai bine”, a mai spus el.

Șeful statului a afirmat că va avea, vineri, o discuție cu premierul Viorica Dăncilă, pe această temp a vizitei în Israel, efectuată fără mandat de la președintele României.

Ad placeholder
Radu Tudor, ode în direct pentru Raed Arafat: „Din martie până astăzi, dormiți 4-5 ore pe noapte… Deciziile luate sunt impresionante”
Recomandări
Radu Tudor, ode în direct pentru Raed Arafat: „Din martie până astăzi, dormiți 4-5 ore pe noapte… Deciziile luate sunt impresionante”
 

”Fiți asigurați că o să o întreb pe doamna Dăncilă cu ce ocazie a plecat în Israel, în vizită bilaterală, fără să sufle o vorbă, fără măcar din politețe să mă sune sau să treacă pe la mine, fiindcă totuși, chiar dacă PSD-ului nu îi convine, eu sunt președintele și eu răspund de politica externă”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României a declarat, joi, la Bacău, că șefa Executivului a plecat fără un mandat din partea șefului statului și că l-a îngrijorat secretomania în care s-a realizat această vizită.

Despre prezența președintelui PSD Liviu Dragnea în Israel, președintele a comentat:  ”Cine știe ce înțelegeri secrete face cu evreii” și i-a cerut să spună românilor, la întoarcere, ce anume a făcut acolo.

”Știți, această vizită pe care o face premierul şi, se pare, şi preşedintele Camerei Deputaţilor în Israel, are câteva ciudăţenii. Nu au venit la discuţii, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel mandat acolo. A vorbit deci doar în numele şi pentru Guvern şi nu pentru România. Însă nu acest lucru m-a îngrijorat cel mai mult, ci secretomania în care s-a organizat această plecare. Nu am mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă, să anunţe seara târziu înainte de plecare acest lucru fără să anunţe agenda, fără să se ştie de fapt ce caută acolo”, a spus Iohannis după ce a vizitat Aerostar-Grup Industrial Aeronautic Bacău., a spus șeful statului, aflat într-o vizită la Bacău.

Ad placeholder

Premierul Viorica Dăncilă a început, miercuri, vizita oficială în Statul Israel, la invitația prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu.

Vizita șefei Executivului a fost vehiculată pe surse și vine în contextul scandalului declanșat de semnarea în Guvern a unui Memorandum care privește mutarea Ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ad placeholder

Citește și: Topul județelor cu localități fără canalizare. România stă prost la capitolul utilități publice

Ce alegere! Ce antrenor din strainatate vrea Hagi in locul lui la Viitorul: "Da, recunosc"
PARTENERI - GSP.RO
Ce alegere! Ce antrenor din strainatate vrea Hagi in locul lui la Viitorul: "Da, recunosc"
Andreea Esca, un nou gest șocant. Ce face acum, după ce s-a vindecat. I-a uluit pe toți
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Andreea Esca, un nou gest șocant. Ce face acum, după ce s-a vindecat. I-a uluit pe toți
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute
HOROSCOP
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close