De Ștefan Pană,

Astăzi se analizează cererea lui Liviu Dragnea prin care fostul şef PSD vrea să iasă din închisoare prin contestarea executării pedepsei. Noul său avocat a cerut însă recuzarea unui judecător, scrie Agerpres.

Avocaţii lui Liviu Dragnea spun că judecătorul ar fi semnat o cerere adresată de Forumul Judecătorilor din România către CSM de apărare a independenţei sistemului judiciar faţă de afirmaţii făcute de Liviu Dragnea în trecut, ceea ce l-ar face incompatibil pentru a judeca acest dosar.

„Am văzut că aţi făcut o cerere de abţinere care s-a respins, dar noi facem cerere de recuzare. Este greu de conceput ca astăzi să consideraţi că opiniile sale sunt de actualitate şi că el crede că a fost condamnat ilegal. (…) Este vorba de opinia sa faţă de unele manifestări din justiţie. Cazul nostru vizează chiar cele criticate atunci de clientul nostru. (…) Acele afirmaţii vizau faptul că oamenii nevinovaţi trebuiau puşi în cătuşe şi că aceasta nu este justiţie”, a declarat avocatul Liviu Popescu, citat de Agerpres.

Liviu Corneliu Popescu a fost și apărătorul fostului premier Adrian Năstase, condamnat pentru corupție.

Solicitarea urmează să fie soluţionată de un alt judecător de la Tribunalul Bucureşti, care va decide dacă repartizează contestaţia unui alt magistrat.

Citeşte şi:

Replica lui Tudor Gheorghe, după ce a fost numit „canalie talentată” de Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei

Un bărbat din Gorj a fost reținut după ce a bătut o angajată a unei săli de jocuri de noroc

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați