MENIU CAUTĂ

UPDATE / Primul termen din dosarul angajărilor fictive, în care este condamnat Liviu Dragnea, a fost amânat

Distribuie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) are programat miercuri, 19 decembrie, primul termen de judecată în dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, după ce a fost repartizat la noul complet.

UPDATE – Ora 09.20: Completul a decis amânarea judecării dosarului angajărilor fictive pentru data de 21 ianuarie 2019. Motivul este că un avocat nu a putut ajunge la termenul de astăzi din motive de sănătate. De altfel, mai mulți avocați, fie aleși, fie din oficiu, nu au ajuns la termenul de astăzi, potrivit Digi 24.

Liviu Dragnea nu s-a prezentat astăzi în fața instanței, el fiind reprezentat de avocatul său.

Atunci, judecătorii au explicat de ce l-au condamnat pe Dragnea la închisoare cu executare: Șeful PSD are „capacitatea” de a provoca temere în Teleorman.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei Partidului Social Democrat (PSD) Teleorman.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) susţine că, în calitate de preşedinte al Consiliului Județean (CJ) Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman, amintește Agerpres.

Ieri, Liviu Dragnea a primit azi o lovitură din partea instanței. Află despre ce e vorba și ce spusese liderul PSD despre această situație!


Citește și… Sentință definitivă: Mega Image plătește 500.000 de lei angajatului călcat cu motostivuitorul!


 

Citește mai multe despre Liviu Dragnea, complet de judecata, dgaspc teleorman, iccj, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și justitie pe Libertatea.

Comentarii