Mergi direct la conținut »
PNL face plângere la CNA după apariția lui Dragnea la emisiunea Viaţa Satului de pe TVR1. Acuză postul public că face campanie mascată PSD
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PNL face plângere la CNA după apariția lui Dragnea la emisiunea Viaţa Satului de pe TVR1. Acuză postul public că face campanie mascată PSD

PNL face plângere la CNA după apariția lui Dragnea la emisiunea Viaţa Satului de pe TVR1. Acuză postul public că face campanie mascată PSD

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost prezent, duminică, alături de ministrul Petre Daea, la emisiunea "Viaţa Satului", difuzată pe TVR1, la postul public de televiziune. PNL a făcut o sesizare la CNA, în care acuză încălcarea legislaţiei electorale, şi acuzându-l pe Dragnea că a făcut campanie, prin intermediul televiziunii de stat.

De Valentina Postelnicu,

„Surpriză! În contextul alegerilor europarlamentare, principalul instrument de campanie de care dispune PSD-ul este TVR-ul. Week-end-ul acesta, mai exact duminică, pe domnul Dragnea l-a lovit dragostea pentru fermier și înarmat cu roșii, subvenții și ridichi a venit în forță la Televiziunea Publică, alături de domnul Daea, Spaima Cormoranilor, la emisiunea “Viața Satului”. Scopul principal pentru care cei doi s-au autoinvitat la emisiune, mă scuzați… au fost invitați de către realizatori și spre marele noroc al publicului cei doi au și acceptat să participe, a fost acela de a lansa o avalanșă de mesaje electorale menite să ridice în slăvi Guvernul PSD, deși formatul acestei producții tv este cel de cel de magazin social, unde sunt prezentate anumite probleme și aspecte ale vieții rurale. Da, emisiunea “Viața Satului” este un magazin social, dar un magazin social democrat care “vinde” PSD la TVR”, a transmis preşedintele comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, de la PNL.

PNL: „Dragnea trișează în competiția electorală și lucrul care este și mai grav este că o face cu ajutorul unei instituții publice”

Potrivit liberalilor, „conform normelor CNA-ului, în cazul posturilor de televiziune, emisiunile de promovare electorală trebuie să fie identificate ca atare, semnalate prin marcajul „promovare electorală”, afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării, fix așa cum NU se întâmplă la Televiziunea Publică care face campanie electorală mascată pentru PSD”.

„Dar ce să ne mai mirăm? Când banii de la Bugetul de stat al României sunt banii lui Dragnea și principala sursă de finanțare a Televiziunii Române este alocația bugetară care se oferă după bunul plac al acestuia, atunci nici n-ai cum să nu fi cot la cot în campanie electorală alături de Partidul Social Democrat. Așa se comportă un adevărat patriot aflat la putere: pune stăpânire pe tot ce-i românesc! Asta da dovadă de dragoste de țară. Dragnea trișează în competiția electorală și lucrul care este și mai grav este că o face cu ajutorul unei instituții publice, instituția publică de televiziune din România este părtașă la jocul politic murdar pe care-l face PSD-ul. Acum Dragnea s-a dat cu agricultura și cu roșia românească cât mai e campanie, că apoi nu-l mai prinzi la “Viața satului”. Aproape că-mi vine să-l cred că nu-l mai preocupă deloc domeniul Justiției. L-aș întreba pe domnul Dragnea cum de este el așa de privilegiat și poate dispune de un astfel de instrument atât puternic de campanie cum este Televiziunea Publică, care îi răspândește mesajele politice în rândul populației, dar mi-e teamă că iar va face pe neștiutorul și-l va aduce în discuție pe necuratul: „Și cu ce dracu mă ajută pe mine TVR-ul…? Ca să înțeleg și eu…”, a mai transmis Ştirbu.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

PNL cere oficial, Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) sancționarea postului TVR1, pentru că „TVR s-a tranformat într-o portavoce electorală pentru reprezentanții unui partid politic, încălcându-se astfel, legislaţia în domeniul audiovizualului”.

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'
Recomandări

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'

Gigel Ştirbu menţionează că, în cadrul emisiunii ”Viața Satului”, difuzată duminică, 12 mai 2019, acest afișaj a lipsit. Dragnea și Daea au beneficiat de promovare electorală pe bani publici. Aflându-ne pe perioada campaniei electorale, legea trebuie respectată de către toate posturile TV publice sau private. TVR, indiferent dacă este post public sau privat, trebuie să fie echidistant, să respecte prevederile legale în vigoare și să nu fie platforma vreunui partid politic.

Conform articolului nr  261 din Legea audiovizualului nr. 504 din 2002, pentru încurajarea şi facilitarea exprimării pluraliste a curentelor de opinie, radiodifuzorii au obligaţia de a reflecta campaniile electorale în mod echitabil, echilibrat şi imparţial. În aplicarea corectă a prevederilor alin. (1), Consiliul emite norme cu caracter obligatoriu, controlează respectarea prevederilor legale şi ale normelor emise şi sancţionează încălcarea acestora.

Misterul mirosului care mută nasul Brașovului. Garda de Mediu, reacție halucinantă
Recomandări

Misterul mirosului care mută nasul Brașovului. Garda de Mediu, reacție halucinantă

Consiliul Național al Audiovizualului este o instituție publică care respectă normele legale în vigoare și din motivele precizate mai sus, vă rog să vă sesizați și să luați măsurile care se impun pentru sancționarea postului TVR1 pentru că emisiunea ”Viața Satului” din data de 12 mai a.c. nu a avut marcajul ”promovare electorală”, deși s-au difuzat mesaje electorale de către reprezentanții PSD, Liviu Dragnea și Petru Daea, mai spune liberalul, în sesizare.


Citeşte şi:

VIDEO / Cum ajungi din cetățean, activist. Bucureștenii au presat autoritățile să facă podul din Herăstrău de sub calea ferată. Acum, caută o soluție pentru podul Constanța

Close
Închide
  Close