Interviul, difuzat de Realitatea Plus, a fost preluat și de G4Media.

Reporter: Mi-a fost dor să vă văd.
Dragnea: Și mie mi-a fost dor. Uite, sunt pe la garaj la Rahova, mai o sudură, mai o reparație. Sunt bine, m-am tăiat la o mână, m-am reparat.

Dragnea: Actuală putere, această forță politică, a mers în toate campaniile cu un mesaj anti-cineva. Sunt convins că și acum vor merge la fel. E greu să meargă cu mesaj anti-PSD, pentru că PSD nu mai e perceput că partid de forță și opoziție foarte serioasă.

Reporter: Vă văd că zâmbiți, dar nu e zâmbetul dv.
Dragnea: Anca, să nu uităm unde sunt, oricine zâmbește aici, zâmbește amar. Dar asta nu înseamnă că m au îngenuncheat sau m-au frânt. Asta nu se va întâmplă. Cu toate că ei, tot anul asta, nu m-au lăsat în pace. M-au condamnat TOTAL NEVINOVAT, m-au adus aici și uite, domne, l-am scos din viață politică și e suficient. A fost doar un simplu fapt, că doar într-un an și o lună, 13 luni, eu n-am avut voie să vorbesc cu presa.

Reporter: Mi-e dor să vorbesc cu dv. despre politică.
Dragnea: Iohannis nu are acum un adversar care să-i combată toate accesele și atitudinile dictatoriale. De ce să iasă unul în piață și să vorbească săptămânal la TV despre lucruri evidente? Mi se ia dreptul la comunicare, la a vorbi liber pentru a nu deranja. Acum, majoritatea îi ciugulesc din palmă. Mai apar din când în când niște semne, acțiuni timide de contre, de a nu fi de acord, dar în final toată lumea devine înțeleaptă și cu multe plecăciuni se merge înainte.

Reporter: Vasile Dancu ați spus că vă e prieten. A zis într-un interviu la Cristoiu că erați foarte speriat și obsedat de problema pe care o aveați și s-a distrus partidul, că dv. aveați senzația că nu era corectă condamnarea și aveați niște consilieri care va alimentau că premierii erau acaparați de statul paralel și trăiați cu obsesia asta.
Dragnea: Eu n-am citit. Mi-a citit Irina din interviu. Eu îmi asum faptul că l-am considerat unul din cei mai buni prieteni, am ținut enorm și mă feresc să vorbesc urât. Dar atunci am avut niște reacții destul de interesante. Eu vreau să spun că despre statul paralel primele prezentări mi le-a făcut Dancu, primele explicații despre acest sistem ocult. Din discuțiile dese pe care le avea cu băieții de la SRI, Maior, Coldea și restul. Ceea ce mi-a spus el inițial, s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau efectiv o reprezentare în realitate.

El mi-a povestit ulterior, el a fost confirmat și de Coldea, că eu am fost într-o seară la Antena 3, chiar în seara zilei în care ANAF s-a dus la Antena 3, eram cu Tăriceanu. Maior și Coldea împreună se uitau la mine și în timpul emisiunii, Kovesi îl sună pe Coldea și îi spune că o să-mi arate ea mie, cum îmi permit eu să merg și să apar trustul împotriva dumneaei. Ulterior, și Florian Coldea mi-a confirmat acest telefon nervos. Multe alte discuții care aveau loc, de exemplu, în dosarul meu cu referendumul. O mizerie politică de la un cap la altul. Am avut multe discuții în care Vasile Dancu, care era prietenul meu, știu că era foarte revoltat și îi certa destul de serios pe cei de la SRI, discutând destul de deschis faptul că e un dosar politic și că trebuie să înceteze practicile astea în care SRI se implică în viața politică și în acțiunile justiției.

Reporter: S-a redezgropat dosarul Teldrum, am văzut că îl vor aduce cu mandat pe Vasile Dancu să dea declarații. E presat el?
Dragnea: Eu sper să nu, dar chiar nu am de unde să știu nici ce gânduri are, nici ce obiective are. În schimb, eu, indiferent ce a spus el, nu mă dezic de el, pentru că eu nu pot să șterg cu buretele atâtea discuții avute cu un om la care am ținut foarte mult.

Mâine sunt citat la DNA în dosarul Teldrum. E resucitat brusc, înainte de campania electorală, ca să se dezbată despre acest dosar. Nu prea știu de ce sunt acuzat. E vorba de două drumuri. Am înțeles că ar fi rămas doar un drum, dar o să văd mâine, drumurile există. Deci, practic, eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri.

Și domnul Șova s-a trezit și el că trebuie să facă niște denunțuri și bineînțeles că vrea și el să dea testul cu detectorul de minciuni. Și după ce s-a întâmplat cu Nițulescu, după ce inițial a zis DA, în față aparatului a zis că renunță, asta doar așa, ca niște informațîi.

Reporter: Văd că e un interes deosebit și pentru dv., și Irina am văzut că a fost subiect de presă…
Dragnea: Da, am văzut și eu, acum și chestia asta cu Irina, nu e persoană publică. N-are nici o obligație să dea informații, e ca și cum ar veni la tine să te întrebe doi înși: ”dar ce face doamna aici, de unde, cum, ce”… Nu știu.. O să spună și ea la un moment dat. Cred că trebuie să faceți o discuție, dar eu cred că disperarea e destul de mare, dacă a ajuns să se ia de nimic, că părinții ei au avut un apartament pe care l-au vândut.

Reporter: Vă așteptați ca în perioada următoare să fiți folosit în campania electorală?
Dragnea: Sigur că o să fiu folosit, clar. E străvezie strategia, e limpede. Nu s-a mai operat demult în acest dosar. Eu chiar i-am spus Irinei că în această vară vor ieși pe piață cu ceva, eventual cu Teldrum, pentru că nu au ce să spună.


În dată de 27 mai 2019, fostul lider PSD a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acelaşi dosar, Floarea Alesu a primit 3 ani şi 7 luni de închisoare cu executare, iar Olguţa Şefu a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare.

Liviu Dragnea, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a contribuit la menţinerea în funcţie la DGASPC Teleorman a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi, de fapt, activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, că Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

 
Citeşte şi:

CCR: Starea de alertă poate fi prelungită fără acordul Parlamentului. Carantina impusă prin ordin de ministru, neconstituțională

CNSAS îl acuză pe Isărescu că a colaborat cu Securitatea din 1979. El a turnat două persoane care s-au plâns de frig și de transportul din Drumul Taberei

Creștere semnificativă a cazurilor noi de COVID-19: 460 de cazuri în ultimele 24 de ore, cel mai mare bilanț din ultimele două luni

     
Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
PARTENERI - GSP.RO
Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
MEGA-BOMBĂ! Planul lui Dan Diaconescu a fost dezvăluit. A pus totul la cale, în cel mai mic detaliu
Playtech.ro
MEGA-BOMBĂ! Planul lui Dan Diaconescu a fost dezvăluit. A pus totul la cale, în cel mai mic detaliu
Ucisă de betonieră în timp ce traversa strada. Accidentul înfiorător a fost filmat în Popești - Leordeni
Observatornews.ro
Ucisă de betonieră în timp ce traversa strada. Accidentul înfiorător a fost filmat în Popești - Leordeni
Horoscop 4 decembrie 2021. Balanțele au energie cât să mai dea și altora, dar ca să obțină și rezultate, e nevoie de disciplină
HOROSCOP
Horoscop 4 decembrie 2021. Balanțele au energie cât să mai dea și altora, dar ca să obțină și rezultate, e nevoie de disciplină
Accident cumplit în Popești-Leordeni. O femeie a murit călcată de un camion pentru transportul betonului
Știrileprotv.ro
Accident cumplit în Popești-Leordeni. O femeie a murit călcată de un camion pentru transportul betonului
Un nou finanţator milionar în Liga 1: ”Omul pare destul de serios”. Ce avere are şi primele mutări pe care le-a făcut
Telekomsport
Un nou finanţator milionar în Liga 1: ”Omul pare destul de serios”. Ce avere are şi primele mutări pe care le-a făcut
Ciocolată cu tiramisu sau pralinele Happy Barrels? 170 de ani de bucurii dulci de la E.Wedel!
PUBLICITATE
Ciocolată cu tiramisu sau pralinele Happy Barrels? 170 de ani de bucurii dulci de la E.Wedel!