MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2017 19:24 , de Cristian Simion

Liviu Pop, în ziua arestării unui elev pentru agresarea unei profesoare: Violența în școli s-a înjumătățit

Distribuie

Ministrul Educației, Liviu Pop, declară, în ziua în care un elev de clasa a opta a fost arestat preventiv pentru agresarea și sechestrarea unei profesoare în școală, că în ultimii trei ani numărul actelor de violență în școli s-a înjumătățit. Tot în această zi au devenit virale pe internet imaginile cu trei mămici care se păruiesc în curtea unei școli, sub privirile elevilor și ale altor părinți.

'Avem strategia  privind combaterea violenței în școli. În ultimii 3 ani de zile numărul actelor de violență  s-a înjumătățit, putem spune că de la treizeci și ceva de mii am ajuns anul trecut la 18.000', a afirmat ministrul Educației, joi după amiază, în județul Prahova, unde a fost prezent la inaugurarea unei grădinițe.

Un calcul simplu și indulgent arată că, dacă se împarte cifra înjumătățită a actelor de violență la numărul zilelor anului calendaristic, rezultă că în fiecare zi din an în școlile din România s-au produs, în medie, 50 de scene de violență despre care se știe. Având în vedere că numărul zilelor anului școlar este mult mai mic și că nu se cunosc toate actele de violență care se produc în școli, numărul, și așa îngrijorător, devine de-a dreptul alarmant.

Ministrul Pop îi liniștește însă pe români: guvernanții au proiecte pentru reducerea fenomenului, iar ministrul este convins că în următorii doi ani numărul actelor de violență va fi și mai mic.

'Avem câteva proiecte de succes, unul dintre ele este 'Butonul de panică', o adaptare a acestei strategii cu modelele locale este binevenită, aici avem nevoie de sprijinul consiliilor județene, consiliilor locale, alături de Ministerul de Interne, Ministerul Educației  și Ministerul Sănătății. Dezvoltăm această strategie, o adaptăm și eu sunt convins că în următorii doi ani de zile numărul actelor de violență la nivelul unităților școlare se va reduce foarte mult', adaugă, încurajator, ministrul Educației.

Citește și: Cine este în spatele manualului groazei', care îi învață pe elevi să facă experimente morbide

Loading...
Comentarii