MENIU CAUTĂ
25 Ian. 2018 15:21

Ludovic Orban, la Libertatea Live: Declarația 600 arată o ură de clasă a PSD-ului

Distribuie

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că formularul 600, coșmarul celor cu profesii liberale, este un ,,coșmar” care arată ,,ura de clasă” a Partidului Social Democrat. Orban susține că fiscalitatea este dată peste cap deoarece PSD a operat 261 de modificări la Codul Fiscal într-un an de guvernare.

Este o rușine pentru Ministerul Finanțelor și ANAF conceperea acestui formular. Vor să-i pedepsească pe cei care câștigă venituri și din alte activități, din dividende, din chirii, din drepturi de autor, din alte activități decât din contract de muncă. Parcă este o ură de clasă a PSD-ului, care nu se manifestă pentru prima oară. Își bat joc, astfel, de peste un million de oameni, îi pui la cazna de a compeleta acest formular. Sunt aberații fiscale. Cum să îi pui pe cei care câștigă din drepturi de autor să dea declarația 600? ”, a afirmat Orban, joi, la interviurile Libertatea Live.

Orban a insista că PSD trebuie să modifice rapid Ordonanța de Urgență 79/2017, cea prin care s-a impus această măsură.

,,Cum adică tu să stabilești că un om trebuie să plătească un impozit pe baza veniturilor de anul trecut? Dacă firma la care ești acționar nu mai are același profit ca în 2017? Dacă ai un apartament pe care îl închiriezi, dar 3-4 luni îți pleacă chiriașul?, a arătat liderul liberal.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că partidul său a comunicat prost în cazul formularului 600 și că vrea să se meargă până la eliminarea lui. Chemat în Parlament să  dea explicații cu privire la acest subiect, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a vorbit despre posibilitatea schimbării declarației.

”Căutăm modalitatea de a se face plăți doar pe baza CNP-ului, cei care nu estimează venituri de 22.800 de lei nu au obligatia depunerii acestei declaratii”, a  spus Mișa.

Citește și: Ludovic Orban, la Libertatea Live: „Îl susţinem pe Klaus Iohannis pentru un nou mandant de președinte”

Citește mai multe despre ludovic orban și Interviu pe Libertatea.

Comentarii