MENIU CAUTĂ

Ludovic Orban, la Libertatea Live: „Îl susţinem pe Klaus Iohannis pentru un nou mandant de președinte”

Distribuie

Președintele PNL, Ludovic Orban,  a declarat la Interviurile Libertatea LIVE că partidul său îl va susține pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte, în ciuda diferențelor de opinie din ultima perioadă. Șeful Partidului Național Liberal spune că liderul de la Cotroceni este principalul lor partener și că au multe obiective comune. În plus, Orban a precizat că nominalizarea unui nou premier din partea PSD a fost o tactică politică diferită fată de cea a liberalilor. 

„La consultări, am avut poziții diferite legate de subiect, dar în continuare între președintele României şi PNL este o relație parteneriat, de coordonare a atitudinilor publice, a politicilor publice în aproape toate domeniile de activitate. Poziția noastră este o poziție care corespunde şi, într-un fel, e normal. Președintele României a fost ales președinte fiind candidatul Partidului National Liberal şi noi ne-am angajat, alături de președinte, să realizăm anumite obiective pentru care acționăm în mod coordonat.(…) Pe domeniul Justiţiei, în domeniul Economiei, pozițiile noastre converg.  Tactic, faţă de situația existentă, președintele a luat o decizie. Noi am fi vrut alegeri anticipate pentru că s-a schimbat radical paleta opțiunilor publice şi foarte mare parte din populație este exasperată de modul catastrofal în care PSD utilizează majortiatea parlamentară”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL susține că partidul său  îl va susține pe Klaus Johannis şi la alegerile prezidențiale din 2019. Cât despre o colaboare cu Dacian Cioloş, Ludovic Orban a dat un răspuns vag.

„Pentru noi lucrurile sunt simple. Congresul Partidului Naţional Liberal a adoptat o moţiune. În cadrul acelei moţiuni noi am hotărât susținerea președintelui Johannis pentru un al doilea mandat la președinție. Evident, în condițiile în care va candida şi nu văd niciun motiv să nu candideze . Nu ştiu ce va face domnul Cioloş, vă spun sincer şi mă interează, să spun…. Mă interează să adun forța sănătoasă a societății, toată zona activă a societăţii”, a precizat Ludovic Orban

 


Citeşte şi:

Părinții tinerei ucise de subofițerul MApN, declarații șocante. ”Are un dosar care s-a muşamalizat pentru că are un cumnat în Poliţie”

EXCLUSIV/ Pasager într-o cursă Tarom, fără puls și care se sufoca, salvat de ministrul Florian Bodog

VIDEO/Militarii şi poliţiştii învaţă pe de rost răspunsurile pentru a trece testele psihologice. Cum păcălesc angajaţii MAI şi MApN evaluările

 

Citește mai multe despre ludovic orban și Interviu pe Libertatea.

Comentarii