MENIU CAUTĂ
27 Iun. 2018 11:55 , de Valentina Postelnicu

Ludovic Orban, la protestul din fața Palatului Parlamentului, în ziua moțiunii de cenzură: ”O să fiu o mare parte din timp aici în stradă”

Distribuie

Ludovic Orban, la protestul din fața Palatului Parlamentului, în ziua moțiunii de cenzură: ”O să fiu o mare parte din timp aici în stradă”, a spus liderul Partidului Național Liberal, el precizând că speră ca moțiunea de cenzură împotriva guvernului Viorica Dăncilă să treacă în Parlament.

Ludovic Orban a ajuns, miercuri, cu două ore înainte de începerea dezbaterilor pe moțiunea de cenzură, în fața Palatului Parlamentului, lângă parcul Izvor, unde sunt așteptați protestatarii.

'Nu sunt parlamentar și voi petrece mult timp aici, alături de oameni. Vedem cum se desfășoară evenimentele. Noi sperăm să fie adoptată moțiunea', a spus Orban.

El a ținut să le mulțumească celor care vin să susțină în stradă demersul Opoziției.

'Le mulțumim că sunt aici să susțină un demers benefic pentru România, să punem punct acestui guvern care ne face de râs, care duce țara într-o direcție greșită și care face parte dintr-un sistem de putere autocratic, condus de Liviu Dragnea', a mai spus Orban.

Opoziția vrea astăzi să dărâme Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Aritmetica însă nu le este favorabilă, nici după ultimele zile de negocieri. 80 de voturi le mai lipsesc celor de la PNL, USR și PMP. Fără a rupe coaliția de guvernare, moțiunea de cenzură nu are nicio șansă să treacă. Doar PSD are 220 de deputați și senatori, în timp ce ALDE mai aduce 29 de voturi. Pentru ca Guvernul să pice în Parlament, sunt necesare 233 de voturi.

Liberalii au protestat în Piața Victoriei și cu o zi înaintea moțiunii, iar președintele partidului, Ludovic Orban s-a aflat printre ei. La manifestația din București se află în jur de 100 de oameni, care se apără de ploaie cu ajutorul umbrelelor.

USR  a demarat campania 'Ia-ți o zi liberă. Vino miercuri la Parlament', în care îi cheamă pe toți cetățenii nemulțumiți de actuala guvernare să vină să militeze pentru schimbare, în Parcul Izvor, în fața Parlamentului.

Avem şi intenţia de a organiza acolo o agoră a schimbării, astfel încât să putem să avem un dialog permanent cu cetăţenii, să discutăm despre cum construim un viitor după Liviu Dragnea. În fiecare zi şi la fiecare intervenţie a unui USR-ist vom cere demisia lui Liviu Dragnea. Vom continua să protestăm cum am făcut-o şi până acum, suntem deja convinşi că noi în Parlament şi cetăţenii în Parcul Izvor vom constitui masa critică pentru schimbare', a declarat liderul USR Cristian Ghinea.

Liderii social-democrați au anunțat că miercuri, în fața Parlamentului, vor veni și susținători PSD, în ziua în care USR deja a chemat toți românii care sunt împotriva modificărilor aduse Codurilor penale. Există două variante, susține liderul PSD Dolj, Claudiu Manda. 'Fie îi comparăm numeric, fie se ajunge la conflicte'.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii