Mergi direct la conținut »
UPDATE. USR nu mai poate primi invitați în Parlament; Parlamentarii formațiunii intră în grevă japoneză
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. USR nu mai poate primi invitați în Parlament; Parlamentarii formațiunii intră în grevă japoneză

UPDATE. USR nu mai poate primi invitați în Parlament; Parlamentarii formațiunii intră în grevă japoneză

USR nu mai poate primi invitați în Parlament; Sancțiunea a fost propusă de majoritatea PSD-ALDE, după scandalul protestatarilor care au ajuns pe holul Camerei Deputaților. Deocamdată, o decizie în acest sens s-a amânat. În plus, se lucrează la o modificare a Regulamentului Parlamentului, pe modelul celui din Parlamentul European, care ar restrânge și circulația presei în forul legislativ.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 16.30 Parlamentarii Uniunii Salvaţi România au intrat în grevă japoneză, purtând banderole cu mesajul „Fără penali”, a anunţat, luni, preşedintele partidului, Dan Barna.

„De astăzi, deputaţii şi senatorii USR sunt în grevă japoneză, purtăm pe braţe aceste banderole cu „Fără penali” pentru că aici este acum societatea. Miercuri avem moţiunea de cenzură. Astăzi vom distribui colegilor parlamentari PSD scrisoarea care a fost depusă vineri la liderul de grup, prin care le cerem să îi retragă sprijinul parlamentar domnului Liviu Dragnea pentru că situaţia în care se află domnul Dragnea încalcă însăşi Codul de conduită al PSD. Atunci, dacă acest partid pretinde că guvernează pentru România şi nu exclusiv pentru Liviu Dragnea cum a dovedit în ultimul an şi jumătate, va trebui să respecte propriile reguli, dacă nu regulile statului”, a declarat Dan Barna, la Parlament.

”Nu s-a făcut o propunere de modificare a Regulamentului ci era doar o propunere de pedeapsă colectivă, pentru grupul USR”, a spus liderul USR din Camera Deputaților, Claudiu Năsui.

La rândul lui, Cristian Seidler a precizat că cel mai probabil, USR nu va putea să invite persoane în Parlament, la dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

El a explicat că USR a mai făcut solicitări pentru a primi invitați la lucrările Plenului  și li s-a transmis că nu mai sunt locuri, deși nu a venit nimeni la balcon.

”Atunci când se produce un asemenea abuz, trebuie să existe o reacție”, a mai spus Seidler, precizând că articolul 68, alineatul 1 din Constituția spune că lucrările Parlamentului sunt publice. ”Nu pot interzice oamenilor ăs asiste la aceste lucrări. Am aras atenția că o asemenea propunere trece de linia roșie a democrației”, a mai spus deputatul USR.

În timpul plenului reunit de miercuri, în care Viorica Dăncilă a vorbit deputaților și senatorilor despre președinția Consiliului UE, mai mulți cetățeni au protestat pe holul Parlamentului.

Close
Închide
  Close