De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 15.00 ”Cel mai important test al generației mele politice este să dovedim realism, să arătăm că suntem în stare să înțelegem cine suntem, în ce moment politic ne aflăm și ce așteatpă românii de la noi. PNL va fi forța care se va opune populismului și va demonstra că societatea românească poate fi una europeană și România, o țară prosperă!”, a transmis Cristian Bușoi. Moțiunea sa este semnată de 100 de liberali.

„Sunt de 21 de ani în Partidul Naţional Liberal şi pot spune că acum e cel mai important moment prin care trece partidul de când sunt eu membru. Noi toţi, dar mai ales cei care candidează la congresul din iunie trebuie să decidem încotro merge partidul. PNL are nevoie de schimbare, are nevoie de direcţie şi acesta este lucrul cel mai important care se va întâmpla în 17 iunie dincolo de alegerea unei echipe”, a spus Buşoi, la depunerea candidaturii.
Întrebat câţi preşedinţi de filiale au semnat moţiunea cu care candidează, Buşoi a arătat că are semnături din toate organizaţiile partidului.

„Sunt multe filiale care nu au luat o decizie, sunt preşedinţi de filiale care nu au semnat pe niciuna dintre moţiuni. Urmează o campanie de 30 de zile. Toate filialele aşteaptă să vadă moţiunile şi viziunea noastră şi am convingerea fermă că îi voi convinge pe cei mai mulţi dintre cei 5.000 de delegaţi şi voi deveni preşedintele PNL”, a spus liberalu, la sediul central al partidului.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”


Ludovic Orban este susținut în interiorul partidului de mai mulți lideri, precum primarii Oradei şi Aradului, Ilie Bolojan şi Gheorghe Falcă, liderul de la Alba, Mircea Hava, Lucian Bode de la Sălaj, Romeo Nicoară de la Satu Mare, Adrian Veştea de la Braşov, Costel Alexe de la Iaşi, Viorel Riceard Badea  din organizația Diaspora.

Ilie Bolojan, unul din susținătorii lui Ludovic Orban a declarat că acesta este ” unul dintre membrii PNL care are o vechime, care are o experienţă, care are capacitatea de a lucra într-o echipă, în aşa fel încât să putem să relansăm Partidul Naţional Liberal şi să oferim o şansă dreptei din România pentru prosperitatea ţării noastre”.

Ludovic Orban a susținut în cadrul discursului de la sediul central al partidului că vrea să câștige șefia PNL nu pentru echipă ci pentru oameni. ”În istoria României de fiecare dată când naţiunea română a avut nevoie de PNL, PNL a răspuns prezent, a fost acolo unde trebuie şi a făcut ceea ce trebuie. Astăzi, mai mult ca oricând, România are nevoie de PNL şi noi suntem pregătiţi să dăm românilor acel PNL pe care îl aşteaptă”, a spus Orban.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Orban a anunțat pe 13 februarie că vrea să intre în cursa pentru șefia PNL. ”Mi-am anunțat candidatura fermă la funcția de președinte PNL. Perioada următoare va fi decisivă. Mi-am depus candidatura la funcția de președinte al PNL pentru a oferi partidului din care fac parte caracter și entitate, forță și credibilitate”, aanunțat Orban, la terminarea unei ședințe a conducerii partidului.

În luna ianuarie, Ludovic Orban a fost achitat, în prima instanţa, de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dat sentinţa în dosarul în care Ludovic Orban este acuzat că şi-a folosit funcţia politică şi a acţionat cu intenţie când a cerut 50.000 de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu ca să îşi susţină campania electorală în calitate de candidat PNL la Primăria Bucureşti. Decizia completului de trei judecători nu va fi definitivă.

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți
Recomandări

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți

Primarul Timișoarei îl susține pe Cristian Bușoi la șefia PNL

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a anunţat, luni, că îl susţine pe Cristian Buşoi pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al PNL la nivel naţional, el precizând că acesta este ”opţiunea cea mai bună pentru partid”.

”Am decis să fiu alături de Cristian Buşoi în alegerile interne ale PNL pentru funcţia de preşedinte, convins că e opţiunea cea mai buna pentru partid, la momentul actual”, arată Nicolae Robu, primar al Timişoarei, pe Facebook.

Și un alt liberal, Viorel Cataramă a anunțat, duminică, la Antena 3, că se înscrie în cursa pentru funcția de președinte al PNL, la congresul care va avea loc în luna iunie.

Turcan: Am luat decizia să nu candidez la preşedinţia PNL

Actualul președinte interimar al PNL, Raluca Turcan a anunțat, luni, că nu va candida la șefia partidului, la Congresul din luna iunie.

”Am luat decizia să nu candidez la preşedinţia PNL şi am luat această decizie în urma consultării cu colegii mei, considerând că nu este momentul potrivit pentru o asemenea decizie (…) Voi asculta moţiunile candidaţilor la preşedinţia PNL. Voi vedea cât de conciliante sunt poziţiile pe care candidaţii şi susţinătorii le au astfel încât PNL să iasă mai puternic, să iasă întărit din această confruntare. Cei care vor viza revanşe personale, slăbirea partidului, orgolii mărunte, interese de accedere doar la putere nu vor avea cu siguranţă sprijinul meu”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a spus că, în virtutea experienţei pe care o are, îşi doreşte o funcţie în conducerea centrală a PNL. Pe de altă parte, Turcan a criticat tensiunile din interiorul partidului și pe unii colegi.

”Am constatat cu părere de rău că în această perioadă de reconstrucţie a PNL şi de pregătire a congresului diverşi colegi au încercat în virtutea preocupărilor lor de a se aşeza pe diferite funcţii după congres să slăbească partidul, să atace partidul, să facă într-un fel jocurile PSD de a veni cu influenţe negative asupra PNL. Eu nu am înţeles şi nu am văzut până acum rezultate ale unor analize care să demonstreze că decizii ale PNL în perioada trecută au fost greşite. Nu există niciuna care să spună că o conducere a PNL a dus partidul în gard în loc să-l ducă înainte”, a spus Turcan, la Parlament.

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult