De Adrian Ilie,

”Țara are un guvern legitim care a obținut votul de încredere al Parlamentului. În ciuda unui boicot penibil și rușinos făcut de două formațiuni politice, fapt fără precedent în democrația românească în ultimii 30 de ani, s-a întrunit o majoritatea parlamentară care a acordat votul de încredere pentru guvernul nostru”, a spus Ludovic Orban, după ce Guvernul PNL a fost învestit de Parlament cu 240 de voturi.

El le-a mulțumit „partenerilor, care au fost alături în procesul de inițiere a moțiunii de cenzură, precum și parlamentarilor care, în ciuda boicotului PSD și Pro România, au pus pe primul loc binele României”

Au fost alături de noi, au acordat încrederea Guvernului și ne bazăm pe ei în dezbaterea parlamentară a tuturor proiectelor înscrise în programul de guvernare.

Ludovic Orban, după învestirea Guvernului PNL:

Premierul a precizat că o primă ședință informală a cabinetului său va avea loc la Palatul Victoria, după depunerea jurământului la Palatul Cotroceni.

Una dintre prioritățile anunțate este desemnarea cât mai rapidă a unui candidat la postul de comisar european, însă Orban a refuzat să dea vreun nume sau măcar să precizeze dacă va fi un candidat femeie sau un bărbat.

”Guvernul va formula o propunere de comisar european după consultarea președintelui României și, potrivit legii, vom solicita audierea candidatului în comisia de afaceri europene. Vom anunța propunerea de candidat când vom lua decizia”, a spus Orban.

Întrebat dacă parlamentarii Pro România care au votat guvernul se vor înscrie în PNL, Orban a spus că nu poate anunța înscrierea în partid a unor oameni care nu și-au exprimat dorința de a o face.

”Ei sunt parlamentari din Pro România cărora le mulțumesc și îi felicit pentru atitudinea adoptată, conformă cu interesul general. Nu știu ce vor face, ei sunt partenerii noștri de mai mult timp. Am colaborat bine și indiferent de decizia pe care o vor lua, vor fi în continuare partenerii noștri”, a spus Ludovic Orban.

Citeşte şi:

Guvernul Orban a depus jurământul și a plecat spre Palatul Victoria, pentru o ședință informală alături de președinte. Iohannis: „Mult succes, chiar dacă mandatul este previzibil unul scurt”

UPDATE | Guvernul Orban e învestit de Parlament. Cine sunt „trădătorii” din PSD care au votat în favoarea noului Executiv

EDIȚIE SPECIALĂ Adriana Nedelea LA FIX | Guvernul Orban a trecut cu 240 de voturi

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor