Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Luminițele de Crăciun au fost aprinse în Capitală, în prezența a mii de oameni. Doi elevi olimpici dintr-un cor muzical au apăsat butonul

Luminițele de Crăciun au fost aprinse în Capitală, în prezența a mii de oameni. Doi elevi olimpici dintr-un cor muzical au apăsat butonul

Aprinderea celor aproape 9 milioane de beculețe montate în Piața Constituției și pe marile bulevarde din București au dat oficial startul sărbătorilor de iarnă. În Târgul de Crăciun din Piața Constituției, doi elevi olimpici dintr-un cor muzical au apăsat împreună, pe scenă, butonul care a luminat tot orașul.

De Cristina Radu,

În Capitală, potrivit municipalității, au fost instalate aproape 9 milioane de beculețe tip led, cu 6 milioane mai multe decât în anii precedenți. Peste 700.000 de șiruri luminoase se întind pe 40 de kilometri de bulevarde și străzi secundare.

Pe scena din Piața Constituției, de la Târgul de Crăciun, în prezența a mii de oameni nerăbdători, doi elevi olimpici au apăsat împreună butonul care a luminat bradul uiaș din piață și toate elementele decorative montat în oraș.

În ton cu luminițele, Nicola a cântat apoi melodia „Iarna”, acompaniată de participanții la târg, care s-au înghesuit la căsuțele unde vinde vin fiert, porumb fierb, fasole cu ciolan, cârnați, ciocolată de casă și alte delicatese, dar și globulețe, decorațiuni și bijuterii.

Începutul oficial al sărbătorilor de iarnă nu a fost lipsit de incidente.

Anul acesta, scena a fost montată cu fața spre Parlament, iar accesul dinspre Bulevardul Unirii a fost blocat, cei care vin dinspre Piața Unirii fiind nevoiți să ocolească piața, în jurul căreia au fost montate garduri înalte, până la intrarea în târg din fața Casei Poporului.

Trotuarul din fața ministerelor nu a fost, însă, curățat cu sare și nisip, iar oamenii au patinat la propriu pe dalele acoperite de gheață, încercând să-și mențină echilibrul și să ocolească în același timp mașinile parcate în fața clădirii. Unii dintre aceștia au căzut cu copiii în brațe.

O busculadă s-a creat la un moment dat, când oamenii care mergeau spre târg și cei care plecau spre metrou nu au mai avut loc să treacă unii de alții.

Close
Închide
  Close