MENIU CAUTĂ

„Macelarul din Elvetia”, judecat

Distribuie

Libertatea a prezentat pe larg, la inceputul lunii decembrie 2002, asasinatul comis in casa unui vames elvetian de romanul Klaus Ingo Opris si de un rus, fost luptator in Afganistan. Victima lor a fost sotia vamesului, insarcinata cu gemeni, careia rusul i-a taiat gatul din ordinul lui Opris. Motivul - razbunarea!
Joi, 3 iulie, procurorii criminalisti au dispus trimiterea in judecata a lui Klaus Ingo Opris, un roman stabilit in Germania si arestat pe 13 decembrie 2002 intr-un sat din Maramures, la doar zece zile de la crima pe care o savarsise intr-o localitate din Elvetia. El e acuzat de omor calificat si deosebit de grav si lipsire de libertate in mod ilegal fata de victima Bertozzi Flavia si martora G.S., prietena Flaviei. Procesul lui Opris urmeaza sa se judece in Romania, chiar daca fapta a fost comisa in strainatate, deoarece statul nu poate sa-si extradeze cetatenii.
"Macelarul din Elvetia", asa cum l-a numit Libertatea in lungul sir de articole publicate la sfarsitul anului trecut, a recunoscut de la bun inceput ca a pus totul la cale ca sa se razbune pe niste vamesi elvetieni. Asasinatul s-a petrecut in 3 decembrie 2002, in localitatea Ponte Capriasco, din Elvetia, la opt luni distanta de la data de 31 martie 2002, cand Klaus Opris fusese oprit de vamesii elvetieni Bertozzi Andrea, Bianchini Michelle si Fehlman Dino la granita dintre Italia si Elvetia. Acestia ii confiscasera un cutit tip fluture, a carui detinere este ilegala pe teritoriul Elvetiei. Opris a reclamat autoritatilor judiciare elvetiene ca i-au fost luati 200 euro, afirmand totodata ca a suferit mai multe leziuni, motiv pentru care a hotarat sa se razbune pe agentii de politie vamala implicati in conflict. In acest sens, el a cautat si a cunoscut mai multi barbati, dispusi sa-l ajute, dintre care unii sunt inculpati in acest dosar.
In ziua de 3 decembrie 2002, Opris, insotit de cetateanul rus Bakaev Aleksei, s-a deplasat cu un autoturism inchiriat spre localitatea Ponte Capriasco, din Elvetia. El ii promisese rusului bani, daca-l ajuta sa se razbune pe vamesi. Prima oprire a fost la locuinta primului "dusman" de pe lista pe care o intocmise Klaus, in urma unor informatii obtinute de la niste conationali. Au sunat la usa familiei Bertozzi si le-a deschis sotia vamesului, Flavia, insarcinata in luna a V-a. In casa se mai afla si G.S., o prietena ce avea sa asiste la scene de cosmar. Opris si Bakaev le-au ordonat sa nu se miste. Romanul le-a spus de ce vrea sa se razbune pe vames, iar la un moment dat, observand pe perete o fotografie cu acesta s-a apropiat si a scuipat-o. Acest gest avea sa-l coste, deoarece saliva recoltata de politistii elvetieni s-a transformat intr-o proba de necontestat cu privire la vinovatia lui: specialistii i-au determinat ADN-ul.

Si-a intrebat sotia daca sa taie urechile victimei

Femeile au fost legate la maini cu fasii rupte dintr-un saculet de panza, apoi Opris i-a solicitat rusului sa suprime viata victimei. Bakaev, fara nici o ezitare, i-a taiat gatul femeii insarcinate. In acel moment, tot din dispozitia romanului, Bakaev ii acoperise fata martorei, astfel ca aceasta nu a putut vedea momentul in care prietena sa a fost ucisa. Din declaratia data de martora G.S. a rezultat ca la momentul patrunderii in locuinta victimei, Opris avea un pistol cu care le-a amenintat, iar dupa imobilizarea lor, acesta a telefonat unei femei (sotia sa), intreband „daca sa taie urechile victimei”. Acest dialog e confirmat si de sotia lui Opris, Claudia, care a declarat anchetatorilor ca atunci cand a fost intrebata de taierea urechilor a raspuns „nu stiu… fa ce vrei!”. Imediat dupa savarsirea omorului, Klaus si Aleksei au plecat din apartament, lasand-o pe martora G.S. imobilizata si in aceeasi noapte au parasit teritoriul Elvetiei.

Opris, declarat in deplinatatea facultatilor mentale

Expertiza medico-legala psihiatrica efectuata inculpatului Klaus Opris in cadrul INML Bucuresti, a stabilit ca acesta are discernamantul pastrat in raport cu fapta pentru care e cercetat. Autoritatile elvetiene nu au reusit sa dea de urma rusului Aleksei Bakaev, un ins cu o constitutie atletica.

Comentarii