MENIU CAUTĂ
12 Iul. 2018 16:34

Macron: ”Trump nu a spus că SUA se vor retrage din NATO”

Distribuie

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a spus, joi, că președintele SUA, Donald Trump, nu a spus niciodată că intenționează să se retragă din NATO, în cadrul întrevederilor bilaterale sau multilaterale la summitul de la Bruxelles.

”Nu vorbesc niciodată despre ce se întâmplă în spatele scenei în general, dar niciodată preşedintele Trump nu a spus, la reuniuni bilaterale sau multilaterale, că intenţionează să se retragă din NATO”, a susținut Macron, potrivit Agerpres.

Președintele de la Paris a mai precizat că toți membrii NATO ”-au angajat să-şi majoreze cheltuielile” pentru apărare, în conformitate cu un acord anterior din 2014. ”Noi am convenit asupra unei strategii bugetare credibile, care corespunde necesităţilor noastre”, a precizat Macron.

Şi, mai presus de toate, a fost un summit din care am ieşit mai puternici, deoarece preşedintele Statelor Unite ale Americii şi-a reafirmat angajamentul şi dorinţa de a avea un NATO puternic, şi cred că aceasta este un lucru bun”, a conchis Macron.

Donald Trump american a spus că țările NATO ar trebui să aloce în cele din urmă 4% din PIB pentru apărare, sugerând o dublare a obiectivului de 2% stabilit anterior la sumitul NATO din Țara Galilor, în urmă cu 4 ani.


CITEȘTE ȘI: Tensiuni mari la NATO. Trump le cere aliaților să crească bugetele pentru apărare la 2% acum, nu până în 2024


FOTO: EPA

Comentarii