MAE a informat că „a întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă compania angajatoare și pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare cu privire la starea sa de sănătate, precum și situația celorlalți cetățeni români care își desfășoară activitatea în cadrul întreprinderii respective”.

Potrivit datelor comunicate de către angajator, persoana în cauză este internată într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind bună.

Reprezentanții Consulatului General al României la Munchen au efectuat o vizită la sediul fermei în cauză, în data de 6 mai. A reieșit că nu există deficiențe cu privire la condițiile de igienă și securitate la locul de muncă. Totodată, a rezultat faptul că lucrătorii sezonieri români sunt, în general, mulțumiți de situația din cadrul fermei, o parte fiind angajați permanenți. Toţi au semnat contracte de muncă anterior sosirii în Republica Federală Germania

Comunicat MAE:

Totodată, au fost testați pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 alți 46 cetățeni români, rezultatul testării fiind negativ. Astfel, aceștia au fost plasați în carantină în incinta fermei, urmând ca testarea să fie reluată în cursul săptămânii următoare.

MAE a precizat că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Munchen, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară cu privire la această situație.

Citeşte şi:

Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană

EXCLUSIV | Ludovic Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”

Un reputat virusolog german a primit un pachet cu un eşantion pozitiv de coronavirus, cu mesajul „Bea asta – vei fi imunizat”

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit