De Răzvan Mihalașcu,

Edilii spun că nu pot branșa clădirea la utilități din cauza birocrației. Doar clădirea fostului cămin al Școlii Superioare de Aviație Militară a fost transferată municipalității de către Ministerul Apărării, nu și terenul pe care se află. Din acest motiv, clădirea nu se află în proprietatea Primăriei, relatează Flashsiberia.com.

Oamenii care locuiesc în blocul înghețat au cerut ajutorul autorităților locale și chiar celor de la Moscova, însă deocamdată nu au primit un răspuns.

În aceste condiții, ei recurg la improvizații pentru a-și încălzi locuințele deoarece blocul a fost deconectat de la sistemul de termoficare și de alimentare cu apă.

Odată ce trec pragul casei, oamenii traversează palierele acoperite un strat gros de gheață, iar din tavan coboară țurțuri.

Autoritățile locale spun că vor să vină în sprijinul locatarilor pentru a obține în instanță dreptul de a folosi clădirea în baza unui contract de închierea unei locuințe sociale.

Potrivit, news.mail.ru, blocul a fost construit în 1983 pentru militarii care lucrau la școala de aviație din Irkuțk.

„După desființarea Școlii de Aviație (IVVAIU) în 2016, clădirea căminului a fost trasferată municipalității de către Ministerul Apărării, fără terenul de sub ea, și din acest motiv dreptul de proprietate al municipalității nu a fost înregistrat corespunzător până acum. În consecință, nu putem declara clădirea ca fiind degradată și să relocăm familiile”, a precizat un oficial rus.

Oamenii care locuiesc în blocul înghețat spun că nu au posibilitatea de a-și cumpăra un apartament.

FOTO: Flashsiberia.com

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”
GSP.RO

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine