Mergi direct la conținut »
Mai multe spitale din Marea Britanie, vizate de un atac cibernetic. Hackerii cer bani pentru ca doctorii să poată folosi calculatoarele
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Mai multe spitale din Marea Britanie, vizate de un atac cibernetic. Hackerii cer bani pentru ca doctorii să poată folosi calculatoarele

Mai multe spitale din Marea Britanie au fost vizate de un atac cibernetic masiv. Pacienții au fost redirecționați către alte instituții, în timp ce autoritățile încearcă să rezolve problema, relatează The Guardian.

Sistemele IT ale NHS (National Health System, sistemul naţional de asistenţă medicală din Marea Britanie) din întreaga ţară par să fi fost atacate simultan. Computerele infectate au afişat mesaje prin care se cereau bani în schimbul accesului la date (atac de tip ransomware).

Medicii au început să posteze pe rețelele de socializare mai multe detalii despre această problemă. “Am primit un mesaj care spunea că toate calculatoarele noastre sunt acum sub controlul lor și că trebuie să plătim o anumită sumă de bani”, a afirmat un doctor.

 

Un alt doctor a lansat un atac la adresa hackerilor. “Spitalul a fost închis. Mulțumim pentru întârzierea pacienților și punerea vieților în pericol, idioților! ”

NHS Anglia a dat asigurări că este la curent cu problema şi că experţii săi se ocupă de rezolvarea acesteia. Potrivit presei, au fost afectate, printre altele, spitale din Londra, Essex sau Hertfordshire.

 

Close
Închide
  Close