17 Feb. 2017 18:48

Malaezia nu vrea să predea trupul fratelui lui Kim Jong-un, în lipsa unei probe ADN din partea familiei

Distribuie

Malaezia nu vrea să predea trupul fratelui lui Kim Jong-un și cere să primească o proba ADN din partea familiei liderului de la Phenian. 

Fratele lui Kim Jong-un, Kim Jong Nam, a fost asasinat la începutul săptămânii, pe aeroportul din Kuala Lumpur, fiind atacat cu ace otrăvite. Medicii legiști analizează probe din țesut pentru a stabili ce otravă l-a ucis pe fratele dictatorului de la Phenian.

Potrivit șefului poliției din Selangos, Coreea de Nord a făcut o solicitare pentru predarea trupului lui Kim Jong Nam, dar autotoritățile malaeziene refuză acest lucru, în lipsa unei probe ADN. Acesta a mai spus că, până în acest moment nu s-a prezentat nicio persoană pentru identificarea cadavrului și pentru a ridica trupul neînsuflețit, relatează France Press.

Ambasada Coreei de Nord a confirmat că bărbatul asasinat pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur este fratele vitreg al lui Kim Jong-un. El a mai precizat Malaezia va preda Coreii de Nord cadavrul fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, la cererea Phenianului.

Polițiștii din Malaezia au arestat până acum șase suspecți, în încercarea de a stabili circumstanțele în care s-a produs asasinarea fratelui lui Kim Jong-un.

 

Loading...
Comentarii