De Mihai Niculescu,

Mama lui Victor Costache nu vrea ca acesta să demisioneze la presiunea celorlalți, numind Libertatea „nava amiral” a presei de investigaţie româneşti. Nici să nu țină de scaun, „făcând bine cu forța” nu este o opțiune, consideră ea.

Iată ce scrie mama lui Victor Costache în scrisoarea care a fost publicată marți în Ziarul de Iași.

„Dragă Victor,

În 1997, când a apărut «Paradoxul moralei» de Vladimir Jankélévitch, ţi-am citit următorul pasaj: «Datoria marelui chirurg, dacă el este singurul care să practice cutare sau cutare operaţie delicată în care este specialist, ar fi, mai degrabă, să nu se dăruiască decât cu bună ştiinţă, menajându-şi, pe cât posibil, inestimabilele aptitudini. (…) Nu e vorba de nebunia sacrificiului ci, pur şi simplu, de o bună gestiune şi de o înţeleaptă economie. (…) pentru fiinţele finite, raţionalizarea este o soluţie raţională» (Ed. Echinox, p. 63).

Erai student. Aveam încredere în viitorul tău. Toate rezultatele tale la şcoală şi facultate fuseseră şi erau excelente. Aveai bursă de merit, lucrai în timpul liber, la 18 ani fuseseşi vicecampion la primul campionat de karate seniori. Cântai şi la pian. Mă temeam doar de faptul că munceai prea mult, aşa după cum văzuseşi la bunici şi la mine. Tu însă ne-ai întrecut. Tare m-am supărat când ai acceptat demnitatea de ministru. Nu de capacităţile tale mă îndoiam, dar ştiam cât de mare putea fi răutatea şi invidia omenească.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Victor, în acest moment, dacă ai accepta sugestia «navei amiral» a presei de investigaţie româneşti, de a demisiona, ar fi o laşitate. Omul curajos (şi eu ştiu cât de curajos eşti), «acceptă şi suportă ceea ce este frumos să înfrunţi şi de care este ruşinos să fugi» (Aristotel, Etica, Cartea a III-a, cap. VII). Nu întârzia totuşi! Nu poţi face bine oamenilor împotriva voinţei lor. Lasă-i pe nistoreşti să-i intoxice pe proşti! Lasă-i pe PSD-işti să se bucure de infecţiile intraspitaliceşti! Copiii tăi, soţia, bolnavii şi cercetarea te aşteaptă! Eu te felicit pentru tot ce-ai realizat!

Mulţumesc tuturor celor care te-au apărat, începând cu domnul premier Orban.

Mama”

Citeşte şi:

Noua lege “nuia” din învățământ ne arată că avem decidenți cu mentalitate din epoca industrială

Cazul Caracal | Nicolae Alexe, cel care a coordonat căutările Alexandrei Măceșanu, a fost destituit

Proiect de lege privind desființarea Secției speciale: magistrații pot fi cercetați doar cu avizul procurorului general și trimiși în judecată doar cu avizul CSM

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres