Mergi direct la conținut »
Maria Grapini îl ceartă pe Juncker şi critică Austria: „Cu ce s-a remarcat?”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Maria Grapini îl ceartă pe Juncker şi critică Austria: „Cu ce s-a remarcat?”

Maria Grapini îl ceartă pe Juncker şi critică Austria: „Cu ce s-a remarcat?”

Europarlamentarul Mariana Grapini îl critică pe preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi spune despre el că este duplicitar, într-o declaraţie oferită Mediafax. Eurodeputatul este supărat şi pe Austria, care deţine în acest moment preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, despre care afirmă că nu a făcut mare lucru.

De Ștefan Pană,

Criticile vin după ce Jean Claude Juncker a afirmat că autorităţile de la Bucureşti, deşi sunt pregătite tehnic pentru preluarea şefiei Consiliului UE, nu au înţeles pe deplin rolul ce le revine.

„Înseamnă că dl Juncker este duplicitar, pentru că toată lumea a văzut când a fost guvernul României la Bruxelles şi când a fost întâlnire bilarală cu primul-ministru am văzut declaraţia dlui Jucker, care a spus foarte clar că România nu are nicioproblemă, România îşi poate duce preşedinţia. Înseamnă că, din nou, foloseşte dubla măsură despre care eu vorbesc – nu poţi să spui azi că-i negru şi mâine că-i alb”, a declarateuroparlamentarul Maria Grapini, pentru Mediafax.

Grapini ceartă Austria

Europarlamentarul român şi-a mai ales o ţintă: Austria, ţara care deţine în acest moment preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, până la 1 ianuarie. În timpul mandatului Austriei au avut loc cele mai dificile negocieri privind un acord asupra Brexit-ului.

Ce a făcut Austria, cu ce s-a remarcat Austria pe preşedinţie sau alt stat care a fost de acum doi ani şi jumătate, de când este cu Brexitul? Nu au fost în stare să termine Brexitul, nu au fost în stare să încheie niciun dosar foarte important. Cu ce s-au remarcat? Preşedinţia rotativă nu dă foarte multe pârghii statului care conduce”, a mai spus Grapini.

Acuzaţiile europarlamentarului vin cu doar câteva zile înainte ca România să preia, oficial, şefia Consiliului Uniunii Europene. În timpul mandatului ţării noastre este aşteptată decizia finală privind ieşirea Marii Britanii din UE, în luna martie 2019. Mandatul României intră în vigoare pe 1 ianuarie.

FOTO: HEPTA / MEDIAFAX FOTO

Close
Închide
  Close