MENIU CAUTĂ

Ce au văzut martorii cu câteva secunde înainte ca elicopterul patronului echipei Leicester City să se prăbușească

Distribuie

Elicopterul s-a prăbuşit, sâmbătă, lângă King Power Stadium, după meciul cu West Ham United. La bordul lui se aflau patronului echipei Leicester City,  Vichai Srivaddhanaprabha, asistenta acestuia, Nusara Suknamai,  pilotul Eric Swaffer și iubita lui Izabela Roza și un membru al staff-ului, Kaveporn Punpare. 

Cei cinci pasageri au murit după ce aparatul de zbor în care se aflau prăbușit şi a luat foc. La aproape două zile după incident, au apărut și primele relatări ale martorilor tragediei.

Oamenii spun că au văzut că elicopterul care abia se ridicase deasupra stadionului  a rămas în aer pentru câteva secunde și a început să se învârtă, ca apoi să se prăbușească în spirală. Acesta ar fi avut o problemă la rotorul din spate, potrivit digi24.ro.

„A ajuns deasupra stadionului și a început să se învârtă, luminile din dreptul cozii se învârteau haotic, asta era tot ce puteai vedea”, a povestit unul dintre martorii incidentului.

Un pilot a declarat că dacă rotorul cozii se defectează, elicopterul începe să se învârtă la o viteză mare în jurul rotoarelor principale. Astfel, aparatul nu se prăbușește imediat și poate fi redresat dar la o înălțime mai mare decât cel al patronului echipei Leicester City.


3 ANI DE LA COLECTIV. Flavia Lupu, supraviețuitoare a tragediei. „În perioada asta e cel mai greu. Reîncep coșmarurile…”

 

Citește mai multe despre Aici CITEŞTI CELE MAI NOI ŞTIRI despre TRAGEDIA DIN APUSENI!, elicopter și Leicester City pe Libertatea.

Comentarii