MENIU CAUTĂ
29 Mar. 2012 18:10

Mărturii emoţionante ale fratelui căpitanului care a pilotat aeronava prăbuşită la Baloteşti: «Mi-a spus în vis să nu-l îngrop fără caschetă»

Distribuie

“Am participat la căutări după cutremurul din ’77 şi la Revoluţie am fost la Comitetul Central. Am văzut moartea în multe feluri, dar la Baloteşti imaginea era mult mai groaznică. Erau rămase doar bucăţi de carne şi piele, totul parcă fusese spulberat de pe oase”, ne-a declarat Marian Bătănoiu, fratele căpitanului aeronavei Muntenia.

Se afla la serviciu când a aflat de nenorocire

Bărbatul era la serviciu când a primit un apel telefonic. A murit un pilot Bătănoiu! Sper că nu e fratele tău', s-a auzit de la celălalt capăt al firului. Bărbatul ştia că nu mai există alt pilot cu numele său de familie. Am ajuns acolo deja resemnat. Ştiam că l-am pierdut. Îi găsiseră scaunul şi pe el agăţaseră haina lui de pilot. Avea în buzunar cheile maşinii şi pe cele de la casă. Intacte! Lângă, era borseta lui şi mapa cu hârtiile zborului şi banii echipajului. Totul era intact, dar torsionat. Copilotul avusese o geantă metalică. Aceasta nu a mai fost găsită. Ce a fost din piele a rezistat, deşi totul fusese strivit', ne-a povestit bărbatul.

Poza lui Ilie era intactă în borsetă

Marian a fost lăsat să cerceteze locul accidentului, dar şi probele de la Institutul de Medicină Legală.
Pe bordul avionului a fost o porţiune de bazin prinsă în cureaua lui şi o parte din mână. Avea nişte semne din copilărie pe care le-am recunoscut. În noaptea înmormântării mi-a spus în vis să nu-l îngropăm fără cascheta de pilot. Nu am putut să îi pun una în sicriu, dar am pus-o pe capac, deasupra. De atunci îl visez mereu în uniformă, cu caschetă, zâmbitor. Port întotdeauna la mine fotografia lui de paşaport, pe care o avea în borsetă în avionul căzut. Am recuperat-o de acolo întreagă, dar mototolită', ne-a mai spus Marian Bătănoiu.
foto: Claudiu Pacearcă

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii