Mergi direct la conținut »
Mărturiile cutremurătoare ale unuia dintre tinerii răniți în tragedia de la Colectiv. Marcat de chinurile din spital
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mărturiile cutremurătoare ale unuia dintre tinerii răniți în tragedia de la Colectiv. Marcat de chinurile din spital

Mărturiile cutremurătoare ale unuia dintre tinerii răniți în tragedia de la Colectiv. Marcat de chinurile din spital

Bogdan, unul dintre tinerii răniți în incendiul devastator de la clubul Colectiv, din octombrie anul trecut, a vorbit într-o emisiune televizată despre chinul prin care a trecut în spitale după tragedia care a marcat întreaga Românie.

De Dana Aramă,

Bogdan este unul dintre tinerii care au fost răniți în incendiul devastor de la clubul Colectiv din Capitală.  Tânărul, care lucra ca operator înainte de tragedie, a suferit arsuri de gradele III și IV la nivelul feței. De asemenea, el are și câteva degete semi-amputate.

În cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, Bogdan și-a amintit despre chinurile suferite prin spitale, afirmând că este o mare diferență între clinicile de la noi din țară și cele din străinătate, acolo unde au fost tratați multe dintre victimele celui mai dramatic caz din România ultimelor decenii.

„Se spunea că am fost tratați în România ca în Germania, dar nu s-a precizat secolul. Probabil că am fost tratați ca în Germania secolului al XIX-lea”, susține Bogdan. ”În cele șase luni petrecute la Bruxelles am suferit nouă operații. Acum mă voi întoarce pentru alte cinci sau șase”, a explicat tânărul.

colectiv_raniti_04381400
Acesta a menționat că, după cele șapte zile petrecute într-un spital din România, a ajuns la Bruxelles „cu pulsul 166, tensiunea 7, temperatură 40 și infectat cu cele trei deja celebre bacterii care pe unii prieteni de-ai mei i-au omorât”. Marele lui noroc, afirmă tânărul, „a fost că poate am fost puțin mai puternic și am rezistat acea perioadă de șapte zile până când am fost transportați”.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Tânărul a afirmat că are doar două amintiri din spitalul din București în care a ajuns după incendiu.

”Un medic care spunea că ‘Dacă eu rezist de 26 de ore, am pretenția ca și voi să mai rezistați’ și încă o imagine cu niște cazane dintr-un metal ruginit”, a declarat el.

Toți răniții de la atentatele de la metroul din Bruxelles au fost aduși în spitalul în care era internat și românul.

”Aceeași atenție pe care am primit-o înainte de explozii am primit-o și după. În 30 de minute de la expozie, pe holul spitalului, erau instalate 50-60 de paturi de campanie cu tot ce era nevoie pentru primirea răniților din atentate, iar noi nu am fost neglijați nicio clipă”, a mai spus acesta.

INFO

În seara de 30 octombrie 2015, un incendiu devastator a făcut prăpăd la clubul Colectiv din Capitală. În urma tragediei, 64 de tineri nevinovați, care asisteau la un concert, au murit. Alte peste 140 de persoane au fost rănite. Acesta este considerat cel mai dramatic caz din România ultimelor decenii.

Close
Închide
  Close