MENIU CAUTĂ
20 Iul. 2018 20:09

Mașina cu număr anti-PSD a ajuns în presa internațională. Euronews: Când un număr de mașină devine declarație politică

Distribuie

Euronews a scris un articol privind mașina unui român care circulă pe șosele în ultimele zile și al cărei număr de înmatriculare transmite un mesaj dur la adresa PSD. Încă de la început, jurnaliștii francezi se întreabă dacă este vorba de ”Libertate de exprimare sau o insultă inacceptabilă.

”Un șofer din România și-a transformat mașina într-un mesaj politic, scriind pe plăcuța de înmatriculare o obscenitate asociată cu PSD – acronimul Partidului Social Democrat aflat la guvernare”, scrie Euronews.

În articol se mai arată că mesajul de pe plăcuța de înmatriculare a atras in mod repetat atenția poliției, potrivit fotografiilor postate pe social media, dar proprietarul mașinii nu a încălcat legea română.

Potrivit numărului, mașina a fost înmatriculată în Suedia, o țară care permite proprietarilor de autoturisme să-și personalizeze plăcuțele de înmatriculare. Conform legii suedeze, plăcuța de înmatriculare personală poate avea orice combinație de text sau număr de până la șapte caractere dacă nu este deja utilizată. Costă 640 de euro pentru a obține un număr personalizat.

Numerele de înmatriculare ale unui român din Suedia au ajuns în centrul atenției, iar mulți s-au întrebat dacă nu cumva este vorba despre o glumă. Motivul? Acesta are numărul de înmatriculare M&%^PSD. Totul este însă legal, iar românul și-a plătit chiar și rovinieta, după o arată evidențele informatice ale CNAIR dovedesc asta.


Citește și: ANALIZĂ / Amnistia fiscală pe înțelesul tuturor: ”Unii sunt mai deștepți și alții mai proști”


Citește mai multe despre masina, numar de inmatriculare și PSD pe Libertatea.

Comentarii