De Iulian Cuibar,

Reprezentanții spitalului spun că ”fiecare deces pune un semn de întrebare”, dar că cei doi copii ”au fost externați atunci când medicii lor curanți au constatat că sunt bine”.

Copiii au ajuns la spital, la începutul lunii februarie, cu simptomatologie respiratorie. ”Băiețelul a avut probleme cu șapte zile înainte de a se prezenta la spital și a fost tratat de mamă cum a considerat dânsa. Au fost externați conform recomandărilor în vigoare, cu stare generală bună și cu recomandări personalizate, conform vârstei: ser fiziologic, picături de vitamica C, tratament contra anemiei la medicul de familie, să fie feriți de frig”, a declarat dr. Oana Falup Pecurariu, medic pediatru.

Medicul Pecurariu a precizeazat că este prematur să fie comentată cauza decesului micuților și că acesta va fi elucidat în urma rezultatelor de la medicină legală.

Totuși, doctorii consideră că un aspect important l-ar putea reprezenta faptul că gemenii au fost născuți prematur.

Au avut probleme încă de la naștere. Băiatul a avut 1.400 de grame, iar fata 1.600. Din start, prematuritatea este o problemă. La fel ca modul de  a se apăra față de «agresiunile» din mediul social. Practic, orice i-ar fi putut da peste cap.

Dr. Liviu Muntean, director medical al Spitalului de Pediatrie Brasov

Condițiile în care trăiau cei mici nu sunt deloc bune, afirmă medicii. ”Stau patru familii într-o cameră. În această situație, riscul de îmbolnăvire recurentă și repetată este mare. De asemenea, ne aflăm într-un context epidemiologic special. În zona respectivă, spre exemplu, nu există apă curentă și este folosită apa de la fântână. Ar fi putut interveni orice în cele 48 de ore de când au fost externați. Și noi suntem dornici să aflăm ce s-a întâmplat”, a mai declarat dr. Oana Falup Pecurariu.

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat
Recomandări

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat

 

A fost pornită o anchetă socială de la prima internare

De altfel, o anchetă socială a fost pornită de la prima internare, din cauza condițiilor precare de trai ale copiilor.

Gemenii au fost internaţi la Spitalul de Copii din Braşov pe 2 februarie, de unde au plecat acasă în data de 11 februarie, sănătoşi. Joi dimineaţa, în 13 februarie, băieţelul a decedat. Sora geamănă a micuţului a fost dusă la spital, preventiv, însă, în jurul prânzului, a fost declarată şi ea decedată.

”La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 6.15, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a fost sesizat prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că un copil în vârstă de 2 luni şi 2 săptămâni a decedat la domiciliul său din localitatea Apaţa, judeţul Braşov. La faţa locului a intervenit un echipaj medical care a constatat decesul, cadavrul fiind preluat şi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Braşov pentru efectuarea autopsiei şi stabilirii cauzei reale a decesului. Ulterior, în jurul orei 16.00, IPJ Braşov a fost sesizat de către reprezentanţi ai Spitalului de Copii Braşov cu privire la faptul că sora geamănă a minorului anterior menţionat a fost adusă la această unitate medicală în jurul orei 12.15,  decedând la scurt timp după ce a fost adusă. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că ambii minori au fost spitalizaţi la Spitalul de Copii Braşov în perioada 02.02.2020 – 11.02.2020”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Alina Ivan.

Poliţiştii  din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Hoghiz – Postul de Poliţie Apaţa efectuează cercetări în cadrul unui  dosar penal instrumentat sub coordonarea unităţii de parchet competente în  care se va propune soluţie legală la finalizarea cercetărilor.

De asemenea, o anchetă a fost deschisă și la nivelul spitalului.

Citeşte şi:

Primăria Capitalei are buget pe 2020. Nu mai sunt bani pentru Catedrala Neamului, iar angajații Companiilor municipale primesc salarii de 2 miliarde de lei

Filmul complet al mitei de 10.000 de euro primite de medicul Mircea Beuran. Cine l-a denunțat pe chirurg

Epidemie de gripă. Institutul Cantacuzino anunţă că nu va putea produce un vaccin antigripal mai devreme de 7-8 ani

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare