De Alexandra Nistoroiu, Cătălin Tolontan,

  • Medicii anunță că nu vor mai intra în sala de operație alături de șeful lor, Sorin Păun.
Doctorul Sorin Păun

Mai mulţi medici din Spitalul Floreasca cer managementului să declanşeze o anchetă şi să ia măsuri după ce în secţia Chirurgie II a Spitalului de Urgenţă Floreasca s-a petrecut vineri, pe 6 martie, un episod pe care ei îl consideră șocant.

Pe masa de operaţie era o femeie de 86 de ani, care trebuia operată de tumoră de colon.

Potrivit plângerii înaintate de medici către conducerea spitalului, chirurgul Sorin Păun “a înţepat, în mod deliberat, într-un acces de furie pe dr. Manolescu Ştefania şi pe dr. Gaspar Bogdan, martori la această agresiune fiind medicii prezenţi în sala de operaţie”.

“În urma agresiunii fizice deliberate, dr. Manolescu Ştefania a mai rămas în sală câteva minute, după care a fost dată afară de către dr. Păun Sorin Constantin. Aceasta a părăsit sala de operaţie şi a mers la Direcţia Spitalului unde a depus o reclamaţie”, mai arată cei 16 semnatari. 

Pacienta operată pentru extirparea unei tumori avea şi virusul hepatitic C, o infecţie gravă, transmisibilă prin sânge. Petenții susțin că cei doi medici agresaţi  au fost supuşi şi unui risc mare din punct de vedere medical.

TVR spune că le-a interzis angajaților să vorbească pentru a evita „situații care i-ar putea afecta reputaţia”
Recomandări
TVR spune că le-a interzis angajaților să vorbească pentru a evita „situații care i-ar putea afecta reputaţia”
 
Pacienta în vârstă de 86 de ani are hepatită C, arată documentele medicale

Doctoriţei Ştefania Manolescu i s-a rupt mănuşa, iar  mâna a început să îi sângereze, în vreme ce medicul Bogdan Gaspar s-a ales cu “traumatism prin contuzie la nivelul feţei dorsale a mâinii stângi”.

“Într-un moment de nervozitate dus până la extrem, dr. Păun a scos electrocauterul din pacient şi m-a lovit cu acesta peste mâna stângă, provocându-mi o rană sângerândă. În timpul actului operator, dr. Păun m-a lovit atât pe mine, cât şi pe dr. Gaspar de câteva ori şi cu pensa peste mâini”, a scris şi dr. Ştefania Manolescu, rezidentă la chirurgie în anul VI, în plângerea pe care o înaintează separat managerului spitalului. 

O clinică din Târgoviște, acuzată că înghesuie pacienții pe holuri și la cozi, în loc să facă programări. Reacția administratorului
Recomandări
O clinică din Târgoviște, acuzată că înghesuie pacienții pe holuri și la cozi, în loc să facă programări. Reacția administratorului
 
Plângerea depusă de dr. Ştefania Manolescu

Nu este primul incident cu violenţă fizică şi verbală înregistrat în mijlocul unei operaţii la Floreasca, arată medicii. 

Alţi trei rezidenţi aflaţi sub îndrumarea chirurgului Sorin Păun ar fi fost agresaţi fizic sau verbal de acesta. Unul a depus o reclamaţie, iar un altul a cerut să-i fie schimbat îndrumătorul de rezidenţiat. 

“Până la finalizarea anchetei, medicii semnatari informează Direcţia Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti că refuză continuarea relaţiilor de serviciu, inclusiv intrarea în sala de operaţie în echipa dr. Păun Sorin Constantin”

Libertatea a încercat în repetate rânduri să-l contacteze pe chirurgul Sorin Păun, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre repetate.

“Vineri, în jurul orei 15 a fost adus la cunoştinţa spitalului evenimentul respectiv, scris şi verbal. Managerul a dispus imediat constituirea unei comisii de cercetare administrativă. Au fost sesizate medicul de medicina muncii, biroul de prevenire şi combatere a infecţiilor nosocomiale şi serviciul de securitate în muncă”, a declarat Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al spitalului.

“Tot vineri au fost luate primele declaraţii, astăzi a continuat audierea persoanelor implicate, iar în momentul în care vom finaliza ancheta, vom comunica. Ancheta este în derulare”, a adăugat Opriţa.

Plângerea înaintată de cei 16 medici în care cer conducerii Spitalului Floreasca să ancheteze incidentul șocant de care este acuzat dr. Sorin Păun:

1-converted
Citeşte şi:

Principalele măsuri discutate de oficialii români pentru limitarea coronavirusului

Toată Direcția Strategii Guvernamentale de la Palatul Victoria, în jur de 15 persoane, în autoizolare la domiciliu. Suspectul de coronavirus e la “Balș”

Româncă stabilită în Lombardia, regiune închisă din cauza coronavirusului: „Suntem destul de îngrijorați! Străzile și magazinele sunt pustii”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare