Mergi direct la conținut »
Zeci de medici ai unui spital din Neamț au fost chemați la mitingul PSD din 9 mai, zi lucrătoare. Managerul spitalului: „S-au înscris doar cei care pe listă la primărie voiau să meargă”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Zeci de medici ai unui spital din Neamț au fost chemați la mitingul PSD din 9 mai, zi lucrătoare. Managerul spitalului: „S-au înscris doar cei care pe listă la primărie voiau să meargă”

Zeci de medici ai unui spital din Neamț au fost chemați la mitingul PSD din 9 mai, zi lucrătoare. Managerul spitalului: „S-au înscris doar cei care pe listă la primărie voiau să meargă”

Un medic de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, din județul Neamț, spune că managerul spitalului a cerut ca 40 de angajați să participe la mitingul PSD din 9 mai, zi normală de lucru, în care tot personalul medical ar trebui să se ocupe de pacienți. Managerul a luat această decizie la „rugămintea” primarului din comuna de care aparține și unitatea medicală, precizând că nu a fost ceva impus.

Într-o scrisoare pentru Republica.ro, medicul susține că ”Luni dimineață, a fost trimisă o angajată a spitalului de către manager, ca reprezentant al primarului, să transmită în diferitele structuri din spital că 40 de oameni să se prezinte la mitingul de pe 9 mai al PSD, ceea ce mi s-a părut revoltător mai ales că oamenii se simt intimidați”.

Contactată, managerul spitalului, Anton Maria, a confirmat că primarul comunei Alexandru cel Bun, de care aparține Spitalul din Bisericani, a „rugat-o” să furnizeze persoane pentru mitingul PSD din 9 mai.

„S-a întrebat cine vrea, dar nu s-a emis nicio decizie, nici verbală, nici nimic. Ne-au contactat cei de la primărie dacă vrea cineva să meargă. S-au înscris doar cei care pe listă la primărie voiau să meargă. Nu știu câți s-au înscris sau cine s-a înscris”, a declarat directorul spitalului pentru Republica.ro.

Primarul Ion Rotaru, edilul comunei Alexandru cel Bun, a declarat că va furniza partidului două autocare cu 100 de persoane și că dintre aceștia 15 vor fi angajați ai spitalului, pe care i-a selectat dintr-un lot de 30 de doritori: „Am ales oameni mai serioși care nu sunt bețivi, nu beau rachiu, că dacă vine un reporter și îi întreabă ceva să știe să lege două vorbe”, a spus edilul.

„Am spus că acele persoane care doresc și simpatizează PSD-ul să vină cu mare plăcere că îi așteptăm. De la spital au fost 30 și am ales vreo 15 pe care îi știu mai serioși și sunt liberi în ziua respectivă să meargă la Iași. În total, vor fi 2 autocare aproape 100 de oameni”, susține primarul.

PSD serbează Ziua Europei, pe 9 mai, cu un spectacol folcloric în aer liber, la Iaşi, la eveniment fiind invitaţi să participe şi membrii conducerii centrale a partidului, în frunte cu Liviu Dragnea.

Liderul PSD va merge, astfel, la Iaşi, în aceeaşi zi în care, la Sibiu, începe Summit-ul Uniunii Europene, al cărei gazdă va fi preşedintele Klaus Iohannis şi la care vor participa şefi de stat şi de Guvern din întreaga Uniune, în frunte cu preşedinţii instituţiilor europene.


Citește și: ISIS a folosit companii românești ca să-și finanțeze acțiunile! Libertatea e parte a unei investigații internaționale care arată cum banii plătitorilor de taxe finanțează grupări criminale


 

 
 
Close
Close
Închide