MENIU CAUTĂ
25 Aug. 2017 18:57

Medicul Gheorghe Burnei ar putea opera din nou la Spitalul ”Marie Curie”. Tribunalul București i-a ridicat interdicția, dar decizia nu este definitivă

Distribuie

Medicul ortoped Gheorghe Burnei ar putea opera din nou la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală. Tribunalul București i-a ridicat interdicția de a profesa într-un spital de stat, dar decizia nu este definitivă. Burnei este judecat pentru că ar fi luat mită de 22 de ori, în opt luni, cea mai mare șpagă fiind de 18.000 de lei, sub formă de donație.

Judecătorul de la Tribunalul București a decis ca medicul Gheorghe Burnei să fie judecat în continuare sub control judiciar, dar i-a admis cererea de ridicare a interdicției de a profesa într-un spital de stat, inclusiv la Spitalul ”Marie Curie”, unde lucra înainte de a fi pus sub acuzare pentru luare de mită.

Decizia poate fi contestată de procurori la Curtea de Apel București, care va hotărî definitiv dacă Gheorghe Burnei se poate întoarce să opereze într-un spital de stat, în prezent el având dreptul să practice meseria doar într-un spital privat.

”Admite cererea de modificare şi, în consecinţă: înlătură interdicţia impusă inculpatului de a nu exercita profesia sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Clinic de Urgente de Copii «Marie Curie» sau în altă unitate din sistemul public de sănătate”, potrivit deciziei instanței.

Vineri, în timpul judecării cererii, Gheorghe Burnei a spus că are sute de pacienţi care îl aşteaptă și a solicitat instanței să îi dea dreptul să îi ajute în continuare.

Chirurgul ortoped a spus că nu a făcut nimănui rău și că, deși a primit foarte multe cereri să profeseze în străinătate, a ales să rămână în ţara în care s-a născut pentru a-i ajuta pe oamenii de aici care îi cereau ajutorul.

În urma deciziei instanței, medicul rămâne cu interdicția de a părăsi țara și este obligat să se prezinte la Poliţia Sectorului 4 în zilele stabilite prin programul de supraveghere. De asemenea, Burnei este obligat să meargă la instanţă ori de câte ori este chemat și are interdicție să se apropie de martorii din dosar.

Burnei, acuzat că a luat mită de 22 de ori în opt luni

Medicul Gheorghe Burnei este judecat de Tribunalul București pentru că ar fi luat mită de 22 de ori, aproape 40.000 de lei și 3.250 de euro, de la părinții copiilor pe care i-a operat sau i-a consultat la Spitalul ”Maria Curie”.

Burnei a fost pus sub acuzare în 11 decembrie 2016, iar șase luni mai târziu, dosarul lui a ajuns în instanță. Medicul este sub control judiciar din 20 decembrie 2016, când Curtea de Apel București i-a înlocuit arestul la domiciliu cu controlul judiciar, dar i-a interzis să profeseze la spitale de stat și să părăsească ţara.

Deși la începutul anchetei au existat suspiciuni că Gheorghe Burnei a făcut experimente neautorizate pe copii și că ar fi folosit la operații atât proteze omologate, cât şi dispozitive medicale confecţionate artizanal, în final medicul a fost trimis în judecată doar pentru luare de mită.

Procurorii îl acuză pe Gheorghe Burnei că, în perioada mai-decembrie 2016, a luat mită 3.250 de euro și aproape 40.000 de lei, de la 22 de părinți. Mita ar fi fost primită de Burnei fie direct, dacă sumele erau mai mici, fie sub formă de donații sau sponsorizări, dacă cererile acestuia se ridicau la sume mari în euro.

Cea mai mare sumă cerută de Burnei a fost de 18.000 de lei, bani pe care i-ar fi primit sub formă de donație pentru tipărirea unei cărți.


Citește și: Ce se întâmplă atunci când mori? Un bărbat salvat de la moarte și-a povestit „experiența” în lumea de dincolo

Citește mai multe despre Gheorghe Burnei, medic, Mită, proces și spitalul marie curie pe Libertatea.

Comentarii