Mergi direct la conținut »
Melania Trump, o nouă cheltuială excesivă pe cazarea la un hotel. A plătit 174.000 de dolari pentru o cameră, fără să doarmă acolo
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Melania Trump, o nouă cheltuială excesivă pe cazarea la un hotel. A plătit 174.000 de dolari pentru o cameră, fără să doarmă acolo

Melania Trump, o nouă cheltuială excesivă pe cazarea la un hotel. A plătit 174.000 de dolari pentru o cameră, fără să doarmă acolo

Melania Trump, prima doamnă a Statelor Unite, a cheltuit 174.000 de dolari (150.000 de euro) pentru o cameră de hotel în timpul unei vizite oficiale pe care a efectuat-o la Toronto în 2017. Presa americană dezvăluie că administrația prezidențială a plătit această sumă fără ca soția președintelui să petreacă măcar noaptea la hotel.

Anul trecut, pe 23 septembrie 2017, cu ocazia Jocurilor Invictus, Melania Trump a mers la Toronto, pentru a reprezenta administrația prezidențială americană la competiția patronată de prințul Harry al Marii Britanii.

Potrivit Huffington Post, Melania Trump a stat atunci doar 12 ore la Toronto, acolo unde a avut o întâlnire de 20 de minute cu nepotul reginei Marii Britanii, a ținut un discurs de un minut și 15 secunde în fața militarilor american care participau la concurs și a asistat apoi la ceremonia deschiderii Jocurilor pe Stadionul Air Canada Center, unde s-a întâlnit scurt cu premierul canadian Justin Trudeau.

La sfârșitul serii a prima doamnă a Statelor Unite s-a întors la Washington, petrecând astfel doar 12 ore în Canada. Potrivit unui calcul, în timpul vizitei ea a cheltuit 241 de dolari pe minut.

O purtătoare de cuvânt a Primei Doamne, Stephanie Grisham, a răspuns întrebărilor presei spunând că prima doamnă este însoțită de o echipă de comunicare şi de securitate călătoresc întotdeauna împreună cu Prima Doamnă, ceea ce creşte costurile.

Însă s-a dovedit că aceste cheltuieli – în valoare de 18.000 de dolari – au fost facturate separat, pe lângă cele 174.000 de dolari. Această din urmă sumă nu include nici cheltuielile de transport – în valoare de 21.000 de dolari.

Recent, site-ul Quartz a dezvăluitcă Melania Trump și echipa care a însoțit-o în turneul din Africa la începutul lunii octombrie au petrecut doar șase ore într-un hotel din Cairo, dar factura șederii lor s-a ridicat la 95.000 de euro.


Citește și: Un fost director Metrorex rupe tăcerea: Toate sistemele de ventilaţie de la metrou trebuiau înlocuite după 1990


 

Close
Închide
  Close