Mergi direct la conținut »
Meleșcanu despre declarațiile Rusiei privind scutul de la Deveselu: „Un pretext pentru a încerca să acopere problemele pe care le are cu respectarea prevederilor INF”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Meleșcanu despre declarațiile Rusiei privind scutul de la Deveselu: „Un pretext pentru a încerca să acopere problemele pe care le are cu respectarea prevederilor INF”

Meleșcanu despre declarațiile Rusiei privind scutul de la Deveselu: „Un pretext pentru a încerca să acopere problemele pe care le are cu respectarea prevederilor INF”

Teodor Meleșcanu a declarat, marți seară, că declarațiile Rusiei privind scutul antirachetă de la Deveselu, sunt doar o metodă a Kremlinului de a distrage atenția de la faptul că a încălcat prevederile Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare (INF).

„Nu există absolut niciun fel de raţiune, ci este vorba de folosirea unui pretext pentru a încerca să acopere problemele pe care le are Federaţia Rusă în legătură cu respectarea prevederilor Tratatului privind armele Nucleare Intermediare. În Federaţia Rusă a fost o sporire a numărului de rachete”, a declarat Teodor Meleşcanu, la Antena 3.

Șeful diplomației românești a declarat că ceea ce face Ministerul Rus al Apărării e mai degrabă o dezinformare, o încercare de a găsi scuze pentru o politică determinată să încalce de fapt prevederile Tratatului INF.

Meleșcanu a reiterat faptul că rachetele de la Deveselu nu pot face altceva decât să intercepteze rachete care s-ar putea îndrepta asupra teritoriilor care formează Alianţa NATO.

Reacția ministrului de Externe român vine după ce Ministerul Apărării din Rusia a informat săptămâna trecută că Statele Unite ar trebui să îşi distrugă sistemele nucleare MK-41 plasate în România pentru a putea astfel să respecte Tratatul INF.

Ministerul a informat că a convocat ataşatul militar al ambasadei SUA la Moscova pentru a-i înmâna o notă care conţine cererea Moscovei privind distrugerea scutului antirachetă de la Deveselu. Ministerul a precizat că Washingtonul ar trebui să distrugă şi dronele de atac din acelaşi motiv


Citește și: 

Ministerul Sănătății confirmă investigația Libertatea despre falsul medic ginecolog: ”Diploma de licență și actul de rezidențiat sunt false!”

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

„Nu figurează în baza noastră de date”, spune Colegiul Medicilor despre Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov cu o diplomă falsă

Reacția Spitalului Ilfov, în cazul medicului fals de la Ginecologie: „Până la proba contrarie, documentele pe care le avem atestă că doamna este medic”


 

Close
Închide
  Close