De Mihai Niculescu,

Imaginile filmate de o dronă militară arată mercenarii americani în timpul operațiunii de asasinare a unui cunoscut lider religios din Yemen, potrivit unei investigații Buzfeed News. Doi foști pușcași marini erau angajați ai companiei Spear Operațion Grup, o firmă privată contractată de Emiratele Arabe Unite pentru a duce la îndeplinire ucideri la comandă în Yemen, în decembrie 2015. Pe 29 decembrie, ținta era Anssaf Ali Mayo, liderul local al partidului islamist As-Islah. Considerat exponentul grupării teroriste ”Frăția Musulmană”, arată dailymail.co.uk.

Pușcașii au vrut să plaseze o bombă în fața locuinței acestuia, dar operațiunea a mers prost. Înainte să apuce să lase explozibilul, unul din mercenari a deschis focul, din motive încă neelucidate iar echipa a fost obligată să se retragă.

Era un program de asasinări la comandă în Yemen, mă ocupam de el, am făcut-o” a spus Abraham Golan, fondatorul Spear Operations Group, cetățean ungur de naționalitate israeliană.

Mai bine de 10.000 de persoane, majoritatea civili, au fost uciși de când coaliția Arabiei Saudite și a Emiratelor Arabe Unite au intervenit în Yemen, pentru a lupta în războiul cu Iran. Golan a precizat că echipa lui a fost responsabilă de asasinarea mai multor persoane cunoscute, refuzând să dea alte detalii.

Echipa lui primea 1,5 milioane de dolari pe lună și bonusuri pentru fiecare execuție, a mai spus Golan, care a recunoscut că a luat parte la misiunea surprinsă de dronă. Unul din mercenari era ofițer în rezervă în Marina Americană cu statut top-secret, veteran al grupării SEALS 6, care a dus la bun sfârșit eliminarea lui Osama bin Laden, a mai arătat sursa citată. Altul lucrase în serviciile de contrainformații militare, susțin alte surse, iar un alt asasin plătit era sergent în Garda Națională americană. ”Erau o echipă a morții” a spus despre ei un fost oficial al CIA, serviciile de contraspionaj americane.

Sursa foto: dailymail.co.uk


La doi ani de la scandalul echipamentelor de la Rio, apare un nou episod similar. Uniformele Armatei Române s-au decolorat după 6 luni, sub soarele din Afganistan!


 

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult