Iohannis: Avem o șansă uriașă pentru următorii 100 de ani: să dovedim că ducem mai departe visul de libertate și democrație al înaintașilor

Sărbătorim împreună Centenarul Marii Uniri, momentul fondator al existenței noastre naționale. Avem o șansă uriașă pentru următorii 100 de ani: să dovedim că ducem mai departe visul de libertate și democrație al înaintașilor, că îl apărăm și îl prețuim. Să nu uităm niciun moment că este o onoare și o mândrie să facem parte din această națiune. La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România!„, a scris şeful statului în mesajul pe de pagina de socializare.

Dăncilă: „Sunt momente în care este nevoie de pace politică și adresez un apel în acest sens clasei politice”

„Sărbătorim astăzi Ziua Națională, în An Centenar, cu gândul la unitatea celor care acum o sută de ani au crezut în viitorul României și la datoria sacră pe care o avem de a ne inspira din acest ideal împlinit al înaintașilor noștri. Le adresez cu acest prilej tuturor românilor un mesaj de pace și de unitate. Am încredere că societatea românească are în continuare suficiente resurse pentru consens, echilibru și înțelepciune politică, astfel încât să promovăm interesul nostru comun ca națiune europeană”, a scris Viorica Dăncilă.

Premierul afirmă că „faptul că toți ne dorim să trăim într-o Românie prosperă, atașată valorilor europene și care să își păstreze identitatea națională, reprezintă cel mai bun argument pentru a ne uni eforturile în interesul cetățenilor și al nostru, ca națiune”.

„Celebra deviză „prin noi înșine”, pusă de Brătieni pe frontispiciul Marii Uniri trebuie să își găsească un corespondent și în actualitatea noastră, iar asta nu ne face mai puțin pro-europeni. Cred în consens, echilibru și cooperare. Diferențele de opinie nu trebuie să ne plaseze pe poziții adverse. Fiecare are dreptul la propria opinie. Putem dezbate, putem negocia, există pârghii legislative și instituționale care funcționează și care trebuie respectate”, a spus ea.

Şefa Executivului spune că sunt „momente în care este nevoie de pace politică”.

Adresez un apel în acest sens clasei politice. Ca români, când vorbim despre România, indiferent de calitățile oficiale pe care le avem, trebuie să dăm dovadă de echilibru în declarații și să lăsăm deoparte mizele electorale sau politice. Să fim uniți în perspectiva apropiatului mandat al României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, în care ne revine rolul de mediator imparțial. Să arătăm că țara noastră este pregătită să-și îndeplinească demn această înaltă responsabilitate! Să ne unim eforturile pentru ca evoluția economică a României să permită trecerea la moneda euro în anul 2024. Să fim uniți pentru ca admiterea României în spațiul Schengen să fie decisă doar pe baza criteriilor tehnice obligatorii. Acestea sunt principalele motive care ar trebui să ne unească. La 100 de ani de la Marea Unire, avem cel puțin 100 de motive să acționăm ca o națiune demnă și puternică: frumusețea naturală a României, istoria, resursele naturale, tradițiile, oameni de cultură, oameni de știință, mari personalități politice și sportivi care au făcut cunoscut numele României în întreaga lume. Și, mai presus de toate, avem responsabilitatea viitorului nostru și al generațiilor viitoare. Prin dialog și deschidere, putem să construim o Românie puternică pentru sute de ani de acum înainte. La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, scrie Dăncilă în mesaj.

Dragnea: „La un secol de la Marea Unire, România are nevoie de unire mai mult ca niciodată”

„La un secol de la Marea Unire, România are nevoie de unire mai mult ca niciodată”, a transmis şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, într-un clip video postat pe Facebook.

Doar uniţi în jurul obiectivelor comune, putem construi o Românie puternică, bogată şi mândră, o ţară europeană ce oferă bunăstare românilor, un stat drept cu cetăţenii săi şi respectat de partenerii internaţionali, o naţiune capabilă să îşi apere interesele, valorile şi credinţele. Să medităm în aceste zile asupra cuvântului Unire. Dacă înaintaşii noştri au sacrificat atâtea pentru el, este datoria noastră să îl luăm în serios. La Mulţi Ani România, La Mulţi ani tuturor românilor, oriunde s-ar afla„, a mai spus Liviu Dragnea.

Tăriceanu: Ziua Naţională a României este a tuturor românilor care îşi preţuiesc istoria şi identitatea

„În anul Centenar, este datoria noastră de a duce mai departe idealurile celor care au înfăptuit marea Unire, de a face din România următorilor 100 de ani o ţară prosperă, demnă şi al cărui nume să fie rostit cu mîndrie şi respect, peste tot în lume”, a transmis preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în mesajul de Ziua Naţională a României.

Mesajele politicienilor, de Ziua Naţională. Iohannis: "Să nu uităm niciun moment că este o onoare să facem parte din această națiune! Dăncilă face apel la "pacea politică"

Ponta: „Vreau să fiți optimiști ca și noi, vreau să fiți UNIȚI, vreau să fiți pentru și PRO România!

„În 1917, 19 august, bunicul meu, Ponta Gheorghe, pleca din Transilvania, din armata Austro-Ungară, ca să devină ROMÂN și Regele Ferdinand i-a dat atunci cetățenie…Și când mă gândesc că au trecut 100 de ani, că atunci, în 1917-1918, milioane de români au crezut în România și au crezut că fac bine să fie UNIȚI, au crezut că pot ÎMPREUNĂ să se dezvolte, să aibă țara lor și să își crească acolo copiii, nepoții, strănepoții… Vreau să cred și eu acum, după 100 de ani, că ei nu au greșit deloc, că au avut lideri înțelepți, că au avut credință în România, câ au avut credință în Dumnezeu, că au avut încredere că ceea ce ei au făcut atunci, în 1918, peste 100 de ani noi, nepoții, strănepoții lor, putem să facem mai bine. Vreau să cred și azi acest lucru, să le urez tuturor românilor de 1 Decembrie să încercăm să ne ridicam la jumătate din ceea ce au făcut bunicii și străbunicii noștri, să spun că România este una singură, că noi suntem toți, până la urmă nu doar egali, ci suntem și RESPONSABILI față de România, să spun că, oricât de mult ne supără și ne îngrijorează ceea ce se întâmplă azi, trebuie să avem încredere și TREBUIE SĂ FIM UNIȚI, să spun că și eu, Victor Ponta, și colegii mei din PRO România tot ceea ce facem facem cu gândul la cei care ne-au lăsat această țară și la ceea ce trebuie să facem în viitor. Vreau să fiți optimiști ca și noi, vreau să fiți UNIȚI, vreau să fiți pentru și PRO România!”, a transmis fostul premier, într-un clip video pe Facebook.

Rovana Plumb: Dacă vom fi separați, ne vor frânge unul câte unul. Dacă vom fi uniți, nimic nu ne va putea sta în cale!

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a vorbit despre nevoia unui consens politic, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

„Mi-aș dori mult ca și azi, la 100 de ani de la momentul 1918, întreaga clasă politică să fie unită pentru a asigura stabilitatea țării. Haideți să fim români patrioți, înainte de a fi oameni politici! Istoria ne demonstrează că numai când am fost uniți am făcut lucruri mărețe. Și nu mă refer doar la momentul 1918, ci și la aderarea României la NATO, în anul 2004, precum și la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, în anul 2007. Dacă vom fi separați, ne vor frânge unul câte unul. Dacă vom fi uniți, nimic nu ne va putea sta în cale. Doar așa putem oferi românilor siguranța și încrederea de care au nevoie pentru a trăi, a muncii și a se dezvolta în această țară minunată. Vă urez, dragi români, la mulți ani! Și să fiți mândri de țara în care v-ați născut și trăiți! La mulți ani, România!, a scris Rovana Plumb.

Carmen Dan: „Am avut șansa să ne fi născut într-o țară despre care se spune că este Grădina Maicii Domnului”

Ministrul de Interne Carmen Dan susține că românii au avut șansa să se nască într-o țară despre care se spune că este Grădina Maicii Domnului.

Suntem privilegiați să trăim acest moment unic în istorie – Centenarul Marii Uniri! Am avut șansa să ne fi născut într-o țară despre care se spune că este Grădina Maicii Domnului, iar această binecuvântare merită răsplătită cu smerenie și recunoștință.

Părinții părinților noștri au conturat destinul istoric al României prin sacrificiu și dăruire necondiționată. Să ne rezervăm această zi pentru a le omagia jertfa în cel mai sincer și respectuos mod posibil!

Eu sunt convinsă că în sufletele fiecăruia dintre noi bate o inimă de român și mi-aș dori ca măcar astăzi să bată în același ritm.

Ne avem unul pe altul și, împreună, avem o țară cu care ne mândrim pentru oamenii ei, pentru istoria ei demnă, pentru frumusețea ei, dar mai ales pentru că este a noastră.

Acesta este mesajul meu adresat românilor. Acesta este mesajul meu adresat și dumneavoastră, angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, indiferent dacă vă desfășurați activitatea în țară sau în misiuni internaționale.

De Ziua Națională, vă doresc tuturor sănătate, viață lungă, putere de muncă și realizări pe toate planurile! Centenarul Marii Uniri să vă găsească împăcați sufletește, dedicați semenilor și devotați valorilor noastre naționale!

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Cioloş: Este timpul să hotărâm pe cine vrem aici, la Guvern, să ne reprezinte. Să decidem pe cine vrem să ne reprezinte în Parlament, pe cine vrem să conducă România!

Fostul premier Dacian Cioloş afirmă în mesajul său transmis de Ziua Naţională că e timpul să lăsăm în urmă „ruşinea şi suferinţa” şi să ne eliberăm de sentimentul neputinţei.

” Avem azi un guvern de care, din păcate, ne este ruşine. România îi va supravieţui, dar asta este prea puţin. România are un destin pe care trebuie să şi-l asume. De aceea, este timpul să hotărâm pe cine vrem aici, la Guvern, să ne reprezinte. Să decidem pe cine vrem să ne reprezinte în Parlament, pe cine vrem să conducă România. Vom construi şcoli, spitale şi şosele, dar mai ales vom avea demnitate atunci când în fruntea ţării se vor afla oameni cinstiţi, muncitori şi cu viziune. România este o ţară cu mult prea mulţi oameni săraci. Avem concetăţeni care trăiesc cu mult sub limita sărăciei şi pe care de ruşine i-am abandonat. De ziua României, este timpul să lăsăm în urmă ruşinea şi suferinţa, să ne eliberăm de sentimentul neputinţei. Fiecare dintre noi poate să contribuie la reconstrucţia acestei ţări. E timpul să fim solidari şi să ne împlinim dăruind. Nu avem grădiniţe suficiente, nu avem spitale curate, nu avem autostrăzi, avem în schimb râuri şi păduri distruse, pentru că acceptăm ca cei mai puţin oneşti şi vrednici dintre noi să ne reprezinte şi să decidă în locul nostru. Când vom înţelege că politicienii acestei ţări sunt vremelnici şi datoria lor este să se dedice oamenilor acestei ţări, atunci vom realiza că putem să ne schimbăm într-o clipită”, spune Cioloş, lider al Platformei România 100.

Pintea: Să fim uniţi, să fim demni, să fim mândri de istoria noastră!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, afirmă, într-un mesaj transmis sâmbătă, că aniversarea Centenarului Marii Uniri reprezintă o ocazie pentru a cinsti trecutul, dar şi pentru a privi spre viitor.

„Sărbătorim Ziua Naţională, ziua întregirii neamului, eveniment fundamental pentru istoria modernă a României. (…) Este momentul pentru a ne cinsti trecutul, a ne onora eroii. Dar este şi timpul să ne adunăm gândurile şi speranţele pentru un viitor mai bun. Eu cred în profesioniştii din Sănătate şi în viitorul sistemului sanitar românesc. Să fim uniţi, să fim demni, să fim mândri de istoria noastră, iar gândurile şi faptele noastre să se îndrepte către cei care au nevoie de noi”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Sorina Pintea a avut şi un mesaj pentru profesioniştii din domeniul Sănătăţii.

„Dragi profesionişti din Sănătate, mai mult ca oricând amintiţi-vă că sunteţi urmaşii lui Ioan Cantacuzino, fondatorul şcolii româneşti de imunologie şi patologie experimentală, şi ai doctorului Victor Babeş care a contribuit la publicarea primului tratat de bacteriologie din lume, în 1885, ai lui Nicolae Paulescu care a creat insulina, iar bolnavii de diabet din toată lumea reuşesc să beneficieze de tratament datorită cercetărilor medicului român sau ale Anei Aslan, medicul român care a descoperit ‘efectul antiinflamator al procainei’ în afecţiunile legate de îmbătrânire”, a mai scris ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: CENTENAR SOLIDAR/ Trei pentru unul, unul pentru toți. Renăscuți din suferință: trei oameni loviți de soartă s-au cunoscut la un centru pentru persoane cu dizabilități și au devenit prieteni pe vecie

EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
PARTENERI - GSP.RO
EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
BOMBĂ! Valeriu Gheorghiţă, anunţul care aduce o mare schimbare în România! Vestea uriașă din ultimele ore
Playtech.ro
BOMBĂ! Valeriu Gheorghiţă, anunţul care aduce o mare schimbare în România! Vestea uriașă din ultimele ore
Cristi a murit într-un teribil accident în Botoșani, la doar două zile de la nuntă. Tânărul fusese mire în weekend
Observatornews.ro
Cristi a murit într-un teribil accident în Botoșani, la doar două zile de la nuntă. Tânărul fusese mire în weekend
Horoscop 25 octombrie 2021. Scorpionii au parte de susținere și de încurajări, dar realitatea este diferită de ceea ce aud
HOROSCOP
Horoscop 25 octombrie 2021. Scorpionii au parte de susținere și de încurajări, dar realitatea este diferită de ceea ce aud
Testare Covid-19 la fiecare scară de bloc. Propunere de ULTIMĂ ORĂ
Știrileprotv.ro
Testare Covid-19 la fiecare scară de bloc. Propunere de ULTIMĂ ORĂ
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Telekomsport
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele